Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 10:08

Bez Piksijeve promocije, krenule prve promene u FSS

Sve zbog događanja oko predsednika Saveza Slaviše Kokeze

Velike promene neminovno čekaju Fudbalski savez Srbije. Jer dok nadležni organi utvrđuju veze Slaviše Kokeze sa organizovanim kriminalnim grupama sasvim je jasno da FSS ne može da nastavi u istom sastavu. Pa iako će izbor novog predsednika morati da sačeka, nema nikakve sumnje da će i to doći na dnevni red. Pre svega toga – Dragan Stojković Piksi.

Selektor koga je FSS čekao nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meseci, nažalost, zbog cele ove situacije neće moći da se zvanično predstavi javnosti, no će već koliko danas biti promovisan samo na sajtu srpske kuće fudbala. Fotografija, izjava, sastav stručnog štaba u kome bi trebalo da budu Saša Ilić, do skora selektor mlađih kadeta i pomoćnik Ilije Stolice u U 21 reprezentaciji, Goran Đorović, koji je vodio Orliće na Evropskom prvenstvu u Trstu, pa Bratislav Živković, trener golmana Goran Čumić – ipak dakle neće biti Aleksandra Kocića – te Kačuhito Kanoši, kondicioni trener iz Japana koji će zauzeti poziciju koju je dosad obavljao Andreja Milutinović. Plus naravno neko od analitičara.

Već u petak, takođe samo preko sajta FSS, trebalo bi da bude objavljen spisak igrača na koje će novi selektor računati za prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - protiv Irske 24. i Portugala 27. marta (obe u Beogradu), kao i na gostovanju Azerbejdžanu 31. marta. Prema pisanju dela medija, Stojković će se odreći usluga nekoliko dosad standardnih reprezentativaca, na prvom mestu kapitena Aleksandra Kolarova.

To neće biti jedine promene, prema informacijama Mozzart Sporta, Stevan Dika Stojanović će izvesno biti tehnički direktor reprezentacije, Nemanja Filipović će naslediti Pavla Simića na mestu tim menadžera, Igor Matić će doći iz Čukaričkog i preuzeti ulogu glavnog koordinatora instruktorske službe.

Takođe, aktuelni sportski direktor FSS Vladimir Matijašević već nekoliko nedelja ne dolazi u Savez, i prilično je izvesno da će uskoro i zvanično podneti ostavku na tu poziciju.

Što se rukovodećih mesta u Savezu tiče, još uvek je sve otvoreno, a prema Statutu srspke kuće fudbala, u odsustvu predsednika ulogu prvog čoveka FSS obavlja potpredsednik Marko Pantelić.

,

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.