Izvor: Piplmetar.rs, 16.Maj.2023, 04:30

Beton

1483 Zwickau – Dynamo Dresden 2 (1.40)
Nekada slavni Dinamo ima mnogo veći motiv, ali i bolji tim. Naime, „žuto-crni“ pokušavaju nakon prošlogodišnjeg ispadanja da se vrate u Cvajtu, imaju bod manje od drugoplasiranog amaterskog tima Frajburga, ali to nije važno, druge ekipe velikih timova ne mogu u viši rang. Tako da i sa trećom pozicijom Drezden čeka promocija, ali to mesto treba zadržati. Vehen, Osnabrik imaju isti broj bodova, Sarbriken je na korak. Ovo je imperativ za goste, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Cvikau je već ispao, „Labudovi“ iz Saksonije razmišjaju o narednoj sezoni i već forsiraju mlađe igrače. Savladali su Manhajm i prekinuli seriju poraza, ali je Dinamo ipak neuporedivo bolja ekipa.
1810 Portimonense – Benfica 2 (1.26)
Jedna od poslednjih prepreka za „Orlove“, u ovom trenutku imaju četiri boda prednosti u odnosu na Porto, nakon pada forme i poraza od direktnog rivala, stabilizovali su se i treba da privedu posao kraju. Sa pobedom na jugu, u Algarveu, došli bi na korak od krune. Ovo je ključni meč, ne smeju da rizikuju jer već sledeće nedelje ih čeka lisabonski derbi. Manji bi bio pritisak u slučaju pobede za vikend, jer čak i ako izgube od Sportinga, imaće poslednje kolo i meč na „La Lužu“ protiv „svoje“ Santa Klare koja je odavno ispala. Domaćin igra samo za čast, par puta su u ovoj deceniji iznenadili Benfiku, ali su već na letovanju…
1024 Chelsea – Nottingham Forest 1 (1.51)
Prošle nedelje je konačno Lampard zabeležio prvu pobedu u svom drugom mandatu na klupi kluba čija je legenda i najbolji strelac u istoriji. Meč ne znači ništa, ali se očekuje da Čelsi završi sezonu sa par pobeda. Teško da će to popraviti utisak, ali svejedno, motiv uvek postoji u Engleskoj, nema opuštanja i čini se da bi u ovom meču „Plavci“ mogli da zakomplikuju život „Šumarima“ koji se bore da izbegnu ekspresni povrataj u Čempionšipu. Velike bodove Forest je osvojio posle preokreta protiv Sautemptona, verovatno su i umorni, znate i da su najgori gost u ligi, poslednji put su osvojili nešto na putovanjima, pre nepunih pet meseci u Bornmautu. Jesenas je bilo 1:1, a posle ispadanja iz PL krajem prošlog veka, pet puta su u kupovima gostovali u Zapadnom Londonu, izgubili su svaki put ubedljivo.
4782 CSKA Moscow – Torpedo 1 (1.20)
Mali gradski derbi, Torpedo je zalutao u ligu, potpuna havarija nekadašnjeg kluba ZIL fabrike automobila koji je imao svoje velike trenutke kroz istoriju ali dugi niz godina ima silne probleme. „Armija“ bi da zadrži drugo mesto, Zenit je neprikosnoven, ali za „Konje“ bi vicešampionsko mesto bio veliki napredak jer su prošle godine bili peti. Zbog poznatih razloga to ne znači ništa u takmičarskom smislu, nema Evrope, ali ušli su u finale kupa, što će biti prilika za prvi trofej posle pet godina (osvojili su Superkup 2018.) i prvi trijumf u ovom takmičenju posle decenije. Ali, do finala je daleko, igra se tek 11. juna, pa nema šta da se čuvaju, trebalo bi bez problema da nastave sjajnu seriju rezultata, tim pre što je protivnik baš demoralisan.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.