Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 23:07

Betis probio led na Viljamarinu, Vilijan Žoze još dva komada (VIDEO)

Prva pobeda kod kuće čete Manuela Pelegrinija...

Iza nas je još jedno kolo, a Betis i dalje drži zanimljiv rekord - zeleno-beli iz Sevilje odolevaju ispred Bajerna i Real Madrida kao tim sa najmanje poraza u TOP 5 liga Evrope u 2021. godini. Četa trenerskog veterana Manuela Pelegrinija tukla je večeras Hetafe (2:0) i ostala na samo tri ligaška neuspeha od početka godine, dok su najtrofejniji nemački i španski klub na četiri.

Ovo je podatak koji verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najbolje opisuje kako momci sa Benito Viljamarina igraju pod čileanskim stručnjakom. Umeli su, doduše, da brljaju ove sezone kod kuće. U ligi nikoga nisu dobili (nerešeno sa Kadizom i Espanjolom, poraz od Real Madrida), protiv Seltika u Ligi Evrope morali su da jure 0:2, međutim večeras nijednog momenta nije bilo nikakve dileme oko pobednika. Od prvog do poslednjeg minuta Betis je dominirao u svim elementima i poslednjeplasirani Hetafe mogao je na kraju samo da se pokloni boljem. Daleko boljem od sebe.

A 23 de septiembre, el @RealBetis sigue siendo, en solitario, el equipo de las CINCO GRANDES LIGAS EUROPEAS (🇪🇸🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇩🇪🇮🇹🇫🇷) que menos partidos oficiales ha perdido en 2021 (solo 3 derrotas).

En 33 partidos:

✅ 17 victorias (51,51%)

🔵 13 empates (39,39%)

❌ 3 derrotas (9,09%) pic.twitter.com/yI9UXFyS1n

Oba gola za domaćina delo su Brazilca Vilijana Žozea koji je plodan period nagovestio tokom nedelje u vanrednom kolu, kada je matirao golmana Osasune. Večeras je pogađao doslovce u idealno vreme. Prvi u 13. minutu, drugi u 56. Najbolji način da se rival ubije u pojam.

Kod prvog gola nije se intervencijom proslavio srpski štoper Stefan Mitrović (zamenjen na poluvremenu), kod drugog nespretna intervencija dvojice defanzivaca Hetafea, jedan napucao drugog, lopta do Žozea i mat - 2:0.

Drugi naš internacionalac iz gostujućeg sastava - Nemanja Maksimović ušao je u 42. minutu usmesto Damjana Suareza.

Mogao je Betis do još kojeg gola u finišu utakmice. Najbliži je bio u 83. minutu. U razmaku od nekoliko sekundi Borha Iglesijas i Rodri pogodili su stativu i prečku.

S tri trijumfa u poseldnja četiri kola tim iz Sevilje probio se u gornji deo tabele. Očito da ima kvalitet da se i ove sezone bori za izlazak u Evropu...

ŠPANIJA 1 – 7. KOLO

Subota

Alaves - Atletiko Madrid 1:0 (1:0)

/Lagardija 4/

Valensija - Atletik Bilbao 1:1 (0:0)

/De Sousa 95 - Martinez 68/

Sevilja - Espanjol 2:0 (1:0)

/En-Nesiri 13, Mir 88/

Real Madrid - Viljareal 0:0

Nedelja

Majorka – Osasuna 2:3 (2:1)

/Rodrigez 11, Ninjo 45 – Kote 9, Perez 58, Martinez 89/

Barselona - Levante 3:0 (2:0)

/Depaj 7pen, L. De Jong 14, Fati 90+1/

Rajo Valjekano - Kadiz 3:1 (2:1)

/Garsija 9, Falkao 44, Palazon 87 - Harojan 23/

Real Sosijedad - Elče 1:0

/Ojarzabal 81/

Betis - Hetafe 2:0 (1:0)

/Vilijan Žoze 13, 56/

Ponedeljak

21.00: (1,70) Selta (3,80) Granada (5,70)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.