Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2021, 21:08

Betis je specijalista za gostovanja, Hoakin majstor asistencija (VIDEO)

Borha Iglesijas pokorio Vitoriju - 1:0

Bolje na strani, nego kod kuće. Tako deluje Betis na početku ove sezone. Doneo je bodove iz Granade i Pamplone, slavio u Budimpešti protiv Ferencvaroša u Ligi Evrope i taman kad se činilo da je zaboravio kako se pobeđuje van Sevilje (poraz od Viljareala na stadionu Keramika) usledila je napeta završnica duela sa Alavesom i pokoravanje Vitorije u režiji dvojice rezervista – 1:0.

Dugo je trener Manuel Pelegrini >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tražio dobitnu kombinaciju, malo šta je njegovim izabranicima polazilo za nogom (najbolje prilike propustili Nabil Fekir u prvom i Serhio Kanales u drugom delu), a onda je Čileanac podigao s klupe Hoakina i Borhu Iglesijasa, što mu se i te kako isplatio u trenucima kad se činilo da golova neće biti.

Divno je desnom stranom probio Ektor Beljarin, zavrnuo do Fekira, Francuz proigrao Hoakina, veteran (u julu proslavio 40. rođendan i potpisao novi ugovor) zavrnuo na peterac gde je odbrana domaćeg sastava zaboravila na drugog rezevrvistu Borhu Iglesijasa, a nekadašnji član Selte, Saragose i Espanjola obavio lakši deo posla.

Prvenac Iglesijasa u novoj sezoni označio je uspon Betisa na osmu poziciju na tabeli popravljanje raspoloženja pred meč Lige Evrope sa Leverkuzenom, ali i sedmi poraz Alavesa.

Iako pretposlednji tim na tabeli La Lige nije zaslužio da izgubi. Čak je Alaves bio bliži pobedi kad se pogledaju šanse. Fakudnu Pelistri je propustio zicer pred kraj prvog poluvremena, Toni Moja pogodio prečku direktno iz kornera, Migel de la Fuente okvir gola u nastavku. I kako to obično biva kazna je stigla.

Za Alaves – surova.

PRIMERA – 9. KOLO

Subota

Levante – Hetafe 0:0

Real Sosijedad – Majorka 1:0 (0:0)

/Lobete 90/

Nedelja

Rajo Valjekano - Elće 2:1 (0:1)

/Hernandez 26, Nteka 65 - Boje 14/

Selta - Sevilja 0:1 (0:0)

/Mir 54/

Viljareal - Osasuna 1:2 (0:1)

/Moreno 55 - Toro 26, Avila 87/

Barselona - Valesnija 3:1 (2:1)

/Fati 13, Depaj 42pen, Kutinjo 85 - Gaja 5/

Ponedeljak

Alaves – Betis 0:1 (0:1)

/Iglesijas 89/

21.00: (1,75) Espanjol (3,60) Kadiz (5,60)

Odloženo

Granada – Atletiko Madrid

Real Madrid – Atletik Bilbao

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.