Besplatna školica sporta za najmlađe Somborce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2018, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna školica sporta za najmlađe Somborce

Sport prevazilazi sve razlike i nadograđuje fizički život i intelektualne sposobnosti naročito kod dece. Kako bi izrasli u zdrave osobe, kojima je prioritet zdrav način života, upravo je bavljenje sportom pravi put do formiranja kompletne ličnosti.

"U zdravom telu, zdrav duh", kaže latinska izreka, zato se savetuje bavljenjem nekim od sportova od ranijeg uzrasta. Sportski Savez grada Sombora već šest godina realizuje besplatne školice sporta za pravilan razvoj i rast >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dece. Mališani rado posećuju ovakve sportske sadržaje, a neki od njih, i ako imaju samo četiri godine, već znaju koji će to sport biti njihov izbor u budućnosti.

"Volim sport zato što je važan za naše telo. Volim sport zato što su mi tata i strika sportisti. Takođe, volim gimnastiku i znam da ću kasnije ići na balet", kaže Dunja Trkulja.

"Volim sport zato što je jako važan. Lepo mi je ovde, jer se i družimo između sebe", dodaje Veljko Pavić.

"Volim sportić, jer sve što ovde radimo je važno za naše telo. Ovde sam upoznao nove drugare i leto brzo prolazi", kaže Marko Važić.

Da li rekreativno, a kasnije i profesionalno, treninzi za mališane su od izuzetne važnosti, jer podstiču pravilan razvoj kroz sport i igru, motoriku i koordinaciju, a od važnosti su kao prevencija deformiteta.

"Pored besplatne školice sporta koja obuhvata decu od četiri do šest godina. Takođe, imamo program za roditelje i decu od dve do četiri godine. Godišnje kroz školice sporta prođe oko dvestotinjak dece, što govori u prilog tome da je posećenost dece ovakvim sadržajima odlična", smatra Radovan Rašković, profesor fizičkog vaspitanja u Sportskom savezu grada Sombora.

Zdrava rekreacija, zabava, kvalitetno utrošena energija, uz to nova prijateljstva i korisno provedeno vreme van kuće, samo su neki od brojnih razloga zbog čega je mališanima upravo u ranom uzrastu neophodno bavljenje sportskim aktivnostima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.