Besplatan vrtić od 1. januara u Novom Sadu, moguće veće subvencije za mališane u privatnim obdaništima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan vrtić od 1. januara u Novom Sadu, moguće veće subvencije za mališane u privatnim obdaništima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će od 1. januara 2020. godine troškove boravka dece u vrtićima u Novom Sadu kompletno će snositi gradska uprava, i da roditelji više ništa neće plaćati.

"Država pomaže pronatalitetnu politiku. Mi želimo što više dece, što više klinaca u gradu i širimo kapacitete" rekao je Vučević.

On je podsetio da država izdvaja novac za vantelesnu oplodnju, najavljuje se izgradnja stanova za mlade bračne parove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po povlašćenim cenama, ali da su oni kao lokalna samouprava želeli da se uključe i daju doprinos tako što će roditelje osloboditi plaćanja vrtića za decu.

Od nove godine, kompletan boravak za 16.500 mališana, finansiraće grad Novi Sad, roditelji više ništa neće plaćati, najavio je gradonačelnik Vučević, rekavši da će za tu namenu iz gradske kase biti izdvojeno dodatnih 306,5 miliona dinara.

"Besplatan vrtić za sve mališane od Nove godine, rezultat je odgovorne politike i brojnih investicija, zahvaljujući kojima je Novi Sad znatno ojačao", kaže gradonačelnik Miloš Vučević.

"Nakon Vidovdanskih nagrada, subvencionisanja dece u privatnim vrtićima i besplatnih udžbenika za sve prvake, ovo je još jedna mera direktne pomoći roditeljima, ali i investiranje u sigurnu budućnost-našu decu", kaže Vučević.

"Država pomaže pronatalitetnu politiku, a Novi Sad se uključio sa još jednom merom, jer treba da imamo što više dece, mi hoćemo da imamo što više klinaca u Novom Sadu, mi hoćemo da pomognemo roditeljima kada je možda najteže, besplatna obdaništa, a širimo dalje kapacitete", istakao je Vučević.

Vest da će od januara kućni budžet biti pošteđen za troškove vrtića, obradovala je roditelje.

"Iznenađenje za mene, sjajno, mislim da je to baš sjajna ideja grada da pomogne mladim roditeljima", kažu roditelji.

"S obzirom da imamo troje dece, dosta će značiti, za treće je bilo besplatno, sad će i za druge biti", ističu.

Ni deca koja idu u privatne vrtiće, neće biti zapostavljena, kaže Vučević, i najavljuje mogućnost da od polovine iduće godine subvencije za njih budu povećane. A iz Gradske kuće još novina – Gradsko veće usvojilo je odluku o Javnom pozivu za koncesiju za četiri garaže. Reč je o tri podzemne: u Ulici Modene, na Trgu republike i između Skupštine Vojvodine i Gimnazije "Isidora Sekulić", i nadzemnoj preko puta Uspenske crkve.

"Kada to izgradimo, bićemo u mogućnosti da uklonimo onu montažno-demontažnu garažu koja nam traje već 20 godina iza u Uspenske crkve, a po projektu uređenja centra grada, tu je predviđen jedan lep park za porodice, za decu, sa malim jezercetom, tako da ćemo potpuno da zaštitimo gradsko jezgro, verujem da ćemo izgradnjom garaža širiti pešačku zonu u Novom Sadu", navodi Vučević.

Govoreći o investicijama, Vučević najavljuje nove i kaže da se jedna velika kompanija ponudila da kupi kompletnu zonu Sever 4, a da su za investiranje u Novi Sad zanteresovane i jedna nemačka i japanska kompanija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA PINK OTKRIO: Od 1. januara vrtiće će u Novom Sadu biti POTPUNO BESPLATNI ZA SVE MALIŠANE (VIDEO)

Izvor: Kurir, 05.Dec.2019

Boravak 16.500 dece u vrtićima potpuno će finansirati Grad Novi Sad. Pored ovoga, gradonačelnik je najavio još lepih vesti za Novosađane.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.