Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021, 20:49

Bešiktaš spržen u istanbulskom vatrometu: Sporting ubitačan iz prekida, želi borbu za nokaut fazu (VIDEO)

Sebastijan Koates postigao dva identična gola posle kornera u prvom poluvremenu

Na papiru jedna od najmanje atraktivnih utakmica trećeg kola grupne faze Lige šampiona, na terenu - vatromet. Nema boljeg opisa za okršaj u Istanbulu između Bešiktaša i Sportinga, ekipa koje su u međusobni okršaj ušle posle uvodnih poraza od Ajaksa i Borusije Dortmund. Samim tim, ulog je bio veliki za oba rivala, a kako stvari stoje istanbulski crno-beli će teško i u Ligi Evrope. Platili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su cenu užasnog branjenja prekida, koje je u prvom poluvremenu kažnjavao Sebastijan Koates. Do kraja su lisabonski Lavovi uspeli i da ponize šampiona Turske- 1:4.

Štoperu visokom 196 centimetara tokom karijere golovi nisu bili strani, ali nikada u životu nije bio dvostruki strelac u tako važnoj utakmici. Visina blizu dva metra nagoveštavala je vazdušnu opasnost, ali su mu defanzivci domaćina lošim postavljanjem i letargičnim reakcijama dozvolili da u razmaku od 15. do 27. minuta postane dvostruki strelac, po principu copy - paste. Koates je bukvalno postigao dva identična gola i postao najbrži dvostruki egzekutor od u Ligi šampiona još od 2014. godine Serhija Ramosa (Španac postigao dva gola protiv Bajerna za 20 minuta).

Sebastián Coates (Sporting CP) with a Goal vs. Besiktas, 10/19/2021 pic.twitter.com/wa42NV6KJe

Između pogodaka Urugvajca umešao se Kajl Larin koji je asistenciju Miralem Pjanića pretvorio u izjednačenje, a završnica poluvremena donela je penal šampionu Portugala nakon što je Domagoj Vida nespretno igrao rukom. Talentovani Ersin Destanoglu nije imao šanse oči u oči sa Pablom Sarabijom.

Možda bi utakmica u drugom poluvremenu dobila neki potpuno drugačiji obrt da minimetri nisu prevagnuli na stranu Sportinga kada je Aleks Tešeira prosuo magiju po terenu Vodafon parka. U smiraj prvog dela divno je pogodio iz voleja, ali je iz VAR sobe stigla potvrda o minimalnom ofsajdu, pa je umesto sa 3:2, Bešiktaš na pauzu otišao sa zaostatkom od dva gola.

Alex Teixeira anotou um belo gol para o Besiktas, mas o lance foi anulado após revisão do VAR. pic.twitter.com/tBgzAJeRr9

Nisu izabranici Sergena Jalčina odustali od jurnjave za prvim bodovima. Doduše, na zrele šanse čekali su do isteka sat vremena igre, a onda osuli pablju po golu Antonija Adana. U 62. minutu španski golman je zaustavio snažan pokušaj Larina, a u nastavku akcije, Miši Batšuaiji je podsetio na bravure Mohameda Salaha iz prethodnih dana i nedelja (Votford, Mančester Siti), promešao odbranu rivala, ali na kraju bio zamalo neprecizan.

Sporting se nije uplašio napada Orlova, već uzvratio preko Paulinja koji je dvadesetak minuta pre kraja zatresao prečku, a pred istek 90. minuta iskoristio udaljenost Ersina od gol linije za divan pogodak levicom i pečat na probijanje leda u grupi C. Pozicije jedan i dva, još su daleko budući da Ajaks i Borusija koji imaju po šest bodova uoči međusobnog okršaja, ali je Sporting večeras pokazao ogromnu želju da naredne tri utakmice iskoristi za napad na nokaut fazu.

GRUPA C

Bešiktaš - Sporting 1:4 (1:3)

/Larin 24 - Koates 15, 27, Sarabija 44, Paulinjo 89/

21.00: (2,35) Ajaks (3,60) Dortmund (3,10)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.