Izvor: B92, 08.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besan Saha, besan i Koulman

Najbolji strelac Fulama, francuski fudbalski internacionalac Luj Saha, sa nevericom je prihvatio odluku kluba da odbije ponudu Mančester Junajteda vrednu osam miliona funti.

"Zgađen sam i demoralisan odlukom kluba da me ne pusti u Mančester Junajted. Moj prelazak na Old Traford bi bio odličan posao za sve. Fulam je izgubio osam miliona funti, a ja sam propustio životnu šansu", izjavio je Saha za francuski sportski dnevnik L'Ekip.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima, imao je priliku da zaigra u jednom od najboljih klubova na svetu, ali sada od toga neće biti ništa.

"Siguran sam da me Mančester za šest meseci neće ponovo zvati, jer će do tada dovesti nekog drugog napadača", zaključio je ogorčeni Saha.

Tražeći igrača koji bi rasteretio Ruda van Nistelroja, menadžer ekipe sa Old Traforda Aleks Ferguson odlučio se za francuskog internacionalca koji je za Fulam ove sezone postigao 14 prvenstvenih golova.

"Besan sam na Al Fajeda i ne razumem njegov način razmišljanja. Propustio je dobru poslovnu ponudu, da ne pominjem da verujem da sam i ja zaslužio nešto, jer sam Fulamu mnogo dao", rekao je Saha.

Sa druge strane, menadžer Fulama Kris Koulman optužio je svog kolegu Ser Aleksa Fergusona da se "ponaša kao siledžija" i da želi na silu da uzme njihovog najboljeg strelca Luisa Sahu.

"Kada pogledate šta radi Mančester, ne možete se oteti utisku da nas maltretiraju. Ne volim siledžije i ne volim kada me neko maltretira i zbog toga neću dozvoliti da Saha ode u ovom prelaznom roku ni po koju cenu", rekao je Koulman, dodavši da bi bilo samoubistvo prodati Sahu koji je najbolji strelac kluba.

"Znam da će me sada mnogi optužiti za nekorektnost, ali ja sam samo iskren. Kada vas neko pita da li je igrač slobodan i vi mu kažete da nije, razgovor bi trebalo da se okonča. Ali ne i kada je u pitanju Ferguson. On onda d ponudu, pa je mi odbijemo, ali ni tada nije kraj, jer nam stiže nova ponuda i još o tome pišu sve novine. Šta je to drugo, nego siledžijsko ponašanje i maltretiranje", rekao je Koulman.

Junajted je za Sahu najpre ponudio pet miliona funti, a u utorak je u engleskim medijima objavljeno da je ponuda povećana na osam miliona. Na to je reagovao i vlasnik Fulama, milijarder Mohamed al Fajed, koji nije birao reči govoreći o menadžeru Mančester Junajteda.

"Već sam sit Aleksa Fergusona i njegovih konstantnih pokušaja da destabilizuje moj klub i igrače. I Fergusonu i svima drugima šaljem po ko zna koji put jasnu poruku: Saha nije na prodaju", rekao je Al Fajed.

Saha je i pre intervju za L'Ekip isticao da želi da pređe na Old Traford. Da li će klub i dalje želeti da zadrži igrača rešenog da pređe u veći klub pokazaće ostatak januara. Podsetimo da je Saha u centar pažnje prvi put došao kada je na prvoj utakmici Fulama u Premijer ligi dao dva gola upravo na Old Trafordu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.