Tima razočaran: Igrao bih i povređen

Izvor: B92, 24.Avg.2023, 20:51

Tima razočaran: Igrao bih i povređen

Letonci su objavili spisak od 12 igrača koji će igrati na predstojećem Mundobasketu.

Poznato je da Kristaps Porzingis zbog povrede neće igrati za Letoniju, ali će doći u Indoneziju da bodri svoje drugove iz reprezentacije.

Selektor Luka Banki se odlučio za sledećih 12 igrača:

Rodions Kuruc, Kristers Zoriks, Arturs Zagars, Arturs Kuruc, Davis Bertans, Dairis Bertans, Rolands Šmits, Arturs Strautins, Klavs Kavars, Aigars Skele, Andrejs Grazulis, Anžejs >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pašečniks.

Banki je otpisao Janisa Timu i Mareksa Mejerisa, a iskusni Tima se oglasio na društvenim mrežama:

"Ova odluka je jedna od najbolnijih u mom životu, jer sam s godinama ponosno nosio dres Letonije bez obzira na okolnosti. Kada se pogleda situacija, imao sam povredu mišića lista i da sam se od nje oporavio i da sam potpuno spreman. Ništa me ne boli, normalno se krećem, ali i da je bilo povrede igrao bih kroz nju samo da bih mogao da nosim dres Letonije na Svetskom prvenstvu. Mogao sam da doprinesem timu mnogo više i da pomognem da se dođe do velikih pobeda. Nažalost, odluka nije moja i tek treba da razumem zbog čega je doneta, a verujem da nikada neću saznati zašto je tako ispalo. Tokom leta sam se trudio da ostanem u formi i budem na najvišem nivou za reprezentaciju i čak sam igrao BIG3 ligu. Odluka je odluka. Mnogo ljudi mi se javilo u privatnim porukama željni da čuju moju tsranu priče i evo sada je objavljujem. Moja namera je da se zaustave sve spekulacije. Hvala medicinskom osoblju i trenerima koji su dali sve od sebe da budem zdrav i spreman za nove izazove. Momcima želim sve najbolje, biću uz njih i našu Letoniju", objavio je Tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.