Berluskoni platio seks, ali nije znao da je maloljetna!?

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni platio seks, ali nije znao da je maloljetna!?

RIM - Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni je imao seksualne odnose sa striptizetom marokanskog porijekla zvanom "Rubi kradljivica srca", ali nije znao da je maloljetna, saopštio je danas italijanski apelacioni sud.

Milijarder Berluskoni je 2013. proglašen krivim zbog toga što je platio seksualne odnose sa Rubi, čije pravo ime je Karima El-Marug, kada je ona imala samo 17 godina.

Međutim, na opšte iznenađenje, apelacioni sud u Milanu u julu je suspendovao sedmogodišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kaznu zatvora i zabranu bavljenja politikom do kraja života, na koju je Berluskoni osuđen prvostepeno, uz obrazloženje da njegovi postupci "nisu bili krivično djelo".

U sažetku obrazloženja odluke, koje je objavljeno u zakonom predviđenom roku od tri mjeseca, sud je naveo da "postoje izvjesni dokazi o prostituciji u Arkoreu tokom večeri kada je Karima El Marug bila prisutna tamo", podrzumijevajući pod tim žurke priređivane u luksuznoj vili medijskog tajkuna u blizini Milana, prenosi AFP.

Međutim, sud je zaključio da optužba da je Berluskoni znao da je Rubi tada bila maloljetna "nije bila adekvatno potkrijepljena dokazima".

Sud je preinačio i presudu da je Berluskoni, dok je bio premijer, vršio pritisak na policiju da pusti Rubi iz pritvora nakon hapšenja zbog krađe.

Berluskoni je rekao da je pozvao policiju samo zato što je mislio da je Rubi nećaka tadašnjeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, a sud je zaključio da on nije prijetio policiji.

Odluka apelacionog suda ne mora biti i konačna, pošto još postoji mogućnost njenog preispitivanja u vrhovnom sudu.

Protiv Berluskonija, koji je bio premijer u tri mandata i ima ambicije da se vrati na političku scenu, vodi se još nekoliko sudskih postupaka.

Njemu se sudi i zbog toga što je, navodno, 2006. jednom senatoru dao mito od tri miliona evra da se pridruži njegovoj stranci i destabilizuje vladu lijevog centra.

U odvojenom slučaju, tužioci su tražili da mu se sudi zbog sumnje da je podmitio jednog podvodača da lažno svjedoči u istrazi o prostitutkama koje su dolazile na žurke u Berluskonijevim rezidencijama u Milanu i Rimu.

Protiv Berluskonija se vodi i istraga zbog toga što je, navodno, plaćao svjedocima, djevojkama koje su dolazile na njegove sjedeljke, da lažno svjedoče na suđenju u slučaju Rubi. Za taj slučaj još nije podignuta formalna optužnica.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.