Izvor: Blic, 08.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni neće Ronalda

Berluskoni neće Ronalda

Vlasnik Milana Silvio Berluskoni isključio je i najmanju mogućnost da njegov klub kupi Ronalda, napadača Reala i reprezentacije Brazila, koji je odlučio da bi na leto mogao da ode iz Madrida.

- Neozbiljno je da razmišljam o Ronaldu kada već imam dvojicu vanserijskih napadača, Andreja Ševčenka i Aleberta Đilardina. Naravno, to ne znači da je Brazilac loš fudbaler ili nešto slično. U ovom trenutku za njega nema mesta u Milanu i kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priče - rekao je Berluskoni.

Slično Berluskoniju razmišlja i novi predsednik madridskog kluba, Fernando Martin.

- Baš me briga da li će Ronaldo ostati u klubu. Tačnije, ne razmišljam koga ćemo prodati u letnjem prelaznom roku jer nikome nije zagarantovano mesto u timu. Ronaldo je dosta dao Realu, ali on ne može da bude glavna tema evropskog fudbala. Sezona nije završena i preostalo je da osvojimo Ligu šampiona. Posle finala, videćemo ko ostaje, a ko odlazi. Za sada nas niko nije kontaktirao - dodao je Martin.

Brazilac je za Real ugovorom vezan do juna 2008. i veliko je pitanje da li u Evropi postoji klub koji će 30-godišnjem napadaču davati nedeljnu platu od 120 hiljada evra. Za Ronalda postoji šansa da se vrati u Inter iz kojeg je 2002. za 45 miliona evra prešao u kraljevski klub.

- Iskreno, mislim da će Real imati dosta problema da Ronaldu pronađe pravi klub. Na drugoj strani, jako bih voleo da kupim Ronaldinja iz Barselone. Znam da je to gotovo nemoguće, ali fudbal je čudna igra. Mislim da bi Kaka i Ronaldinjo bili odličan tandem, iako igraju na istoj poziciji. Dobro, nama to ne bi predstavljalo problem jer uživam da imam dva fenomenalna igrača na istom mestu u timu - dodao je Berluskoni.

Ronaldo je karijeru počeo u Kruzeiru iz Belo Horizontea, a 1995. je za 5,5 miliona evra potpisao za PSV Ajndhoven, kao zamena za sunarodnika Romarija. Jedna sezona u holandskom klubu bila je dovoljna Barseloni da PSV-u plati 15 miliona evra, da bi ga već 1997. prodala Interu za 28 miliona evra. A. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.