Berluskoni je bio tvorac modernog Milana, “rosoneri” i Monca se oprostili od legendarnog čelnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023, 13:24

Berluskoni je bio tvorac modernog Milana, “rosoneri” i Monca se oprostili od legendarnog čelnika

Slavni klub je pet puta bio prvak Evrope pod vladavinom nekadašnjeg premijera Italije.

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni, koji je preminuo u 87. godini, bio je vlasnik fudbalskog kluba Milan od 1986. do 2017.

Italijanski mediji podsećaju da je Milan pod vladavinom Silvija Berluskonija živeo zlatnu eru. Milan je bio pet puta šampion Evrope i osmostruki prvak Italije u period od 1986. do 2017. godine. Berluskoni je aprila 2017. godine prodao Milan kineskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompaniji Luks za 740 miliona evra.

- Sutra ćemo maštati o novim ambicijama, stvarati nove izazove i tražiti nove pobede. Svi smo delili ovu avanturu vezivanja naših života za san koji se zove Milan. Hvala, gospodine predsedniče. Uvek ćete biti sa nama - navodi se, između ostalog, u saopštenju Milana.

Pictures that defined an era 🏆

History was made 📚

Le foto che hanno fatto la Storia pic.twitter.com/Anyko5AXh8

— AC Milan (@acmilan) June 12, 2023

Berluskoni je 2018. godine kupio fudbalski klub Monca koji je prošle godine prvi put u istoriji izborio plasman u Seriju A. Monca je ovu sezonu završila na 11. mestu na tabeli Serije A.

- Zauvek sa nama. Adrijano Galijani i svi iz Monce žale zbog smrti Berluskonija. Ostala je praznina koja nikada ne može da se popuni. Hvala na svemu predsedniče - navodi se u saopštenju Monce.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.