Beopublikum prvak Srbije u šahu

Izvor: B92, 02.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beopublikum prvak Srbije u šahu



Prvi ekipni prvaci samostalne Srbije u šahu su ŠK Beograd "Beopublikum" u muškoj i ŠK Radnički iz Rudovaca, kod Lazarevca, u ženskoj konkurenciji, objavljeno je na sajtu Šahovskog saveza Srbije. Na prvenstvu koje je igrano na Zlatiboru od 21. avgusta do 1. septembra, ŠK Beograd "Beopublikum" postao je šampion Srbije za 2007. zahvaljujući dodatnim kriterijumima, odnosno pobedi u medjusobnom susretu sa drugoplasiranim VŠK "Gorenje" iz Valjeva od 3,5:2,5 u 8. kolu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Beogradjani i Valjevci osvojili su po 18 meč bodova i po 41,5 poena, dok je treće mesto pripalo Novosadskom ŠK sa 15 meč bodova i 38,5 poena.

Za Beograd "Beopublikum" igrali su Arkadij Naiditsć, Igor Miladinović, Miloš Perunović, Goran Čabrilo, Aleksa Striković i Miodrag R. Savić.

U ženskoj konkurenciji, ŠK Radnčki iz Rudovaca bio je prvi sa 18

meč bodova i 28,5 poena, ispred beogradskog BAS-a sa 16 meč bodova i 28 poena i subotičkog Spartaka sa 15 meč bodova i 28,5 poena.

U šampionskoj ekipi Radničkog bile su Irina Chelushkina, Ana Benderać, Gabriela Olarasu, Vesna Živković, Tamara Kezele i Slavica Tanasković.

Pojedinačno, najbolji rezultat po tablama, medju šahistima imali su: Arkadij Naiditsć (Beopublikm) i Konstantin Sakaev (Sloga) sa po sedam poena iz 11 kola na prvoj tabli, Ivan Ivanišević (VŠK) sa 8,5 poena (11) na drugoj tabli, Viorel Iordaćescu (VŠK) sa osam poena (11) na trećoj tabli.

Zatim Dragan Šolak (Novosadski ŠK) sa 8,5 poena (11) na četvrtoj tabli, Goran Arsović (Partizan) sa sedam poena (10) na petoj tabli i Borko Lajthajm (VŠK) sa osam poena iz 11 partija na šestoj tabli.

U ženskoj konkurenciji, najbolje rezultate imale su: Anna Muzyćuk (Spartak) sa osam poena iz 10 kola na prvoj tabli, Ana Benderać (Radnički) i Maria Manakova (Spartak) sa po 7,5 poena (10) na drugoj tabli, Sandra Djukić (Rad) sa 8,5 poena (10) na trećoj tabli, te

Vesna Živković (Radnički) i Ljilja Drljević (BAS) sa po 7,5 poena iz 10 partija na četvrtoj tabli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.