Beogradski maraton je spreman!

Izvor: B92, 23.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beogradski maraton je spreman!"



"Beogradski Delta Sport maraton" održaće se u Beogradu, a očekuje se da će na njemu učestvovati više od 20.000 takmičara. Maratonska i polumaratonska trka počinje u 10 sati ispred poslovnice Jata u Bulevaru Kralja Aleksandra, a Trka zadovoljstva u 10.15.

Kao glavni promoter ove manifestacije danas je u Beograd došla jedna od najuspešnijih atletičarki sveta, državljanka Slovenije rodjena

na Jamajci Merlin Oti. Ona se zahvalila organizatorima na pozivu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ističući da je "ovo za nju velika čast i izrazila nadu da će sutrašnji maraton biti uspešan.

Gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović pozvao je sve koji žele da učestvuju da se prijave, ali i sugradjane da dodju da posmatraju

trku.

"Ovaj maraton predstavlja tradiciju, koju smo započeli pre 18 godina", rekao je Bogdanović na konferenciji za novinare.

Direktor firme Beogradski maraton Dejan Nikolić istakao je da je sve spremno za organizaciju "još jednog lepog maratona".

"Ove godine trčaće se Prvenstvo Srbije i Crne Gore, koje bi trebalo da preraste u Balkanski šampionat, ali će se održati i regionalno vojno takmičenje. Drago nam je da će u Trci zadovoljstva učestvovati invalidi, kao i deca sa posebnim potrebama", rekao je Nikolić.

On je dodao da će u maratonskoj i polumaratonskoj trci učestvovati oko 1.000 takmičara, a u Trci zadovoljstva oko 20.000.

Generalni sekretar Atletske zajednice Srbije i Crne Gore Ivica Matijević rekao je da je na kongresu Evropske atletske federacije pokrenuo inicijativu da Beogradski maraton postane prvenstvo Balkana u ovoj disciplini.

Maraton će biti održan istog dana kada i fudbalski "večiti derbi" između Crvene zvezde i Partizana. Gradski sekretar za sport Andrija Mladenović rekao je da ne očekuje probleme toga dana i da veruje u dobru organizaciju.

Nikolić je dodao da su se derbi i maratoni i ranije preklapali i da nikada nije bilo problema.

On je najavio i da će se u petak javnosti obratiti prvi promoter Beogradskog maratona, Marlen Oti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.