Beograd kruniše vladara Evrope

Izvor: B92, 19.Maj.2022, 13:39

Beograd kruniše vladara Evrope

Sve je spremno za spektakl u Beogradu, košarkaška elita se od četvrtka u Štark areni bori za krov Evrope.

U 18 časova program otvara grčko-turski derbi između Olimpijakosa i branioca titule Anadolu Efesa našeg Vasilija Micića.

A potom od 21h kreće "El klasiko" između omraženih rivala Real Madrida i Barselone, koju predvodi ovosezonski MVP lige Nikola Mirotić.

Malo ko je očekivao da će jedan od putnika u Beograd na završnicu Evrolige biti ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Olimpijakosa. Posle sjajne serije sa Monakom i preokreta Olimpijakosa u poslednjoj utakmici, ekipa iz Pireja "čekirala" je kartu za Beograd.

Više o tome u temi našeg Rastka Marjanovića"Apokalipsa" u Beogradu

Prošle godine je Vasa pevao "Noćas mi srce pati" sa sve trofejom MVP-ja Fajnal-fora. Da li je spremio pesmu i za ovu godinu? Da li će imati priliku da je otpeva kao prošle godine?

Više o tome u temi našeg Rastka MarjanovićaHoće li Vasa ponovo pevati Silvanu?

Iako su mnogi očekivali da serija Real Madrida i Makabija bude među neizvesnijim serijima u ovogodišnjem plej-ofu, desilo se upravo suprotno. Posle tri utakmice, počišćen je "Ponos Izraela", a Real je zapušio usta kritičarima i pokazao da ga nikada ne treba otpisivati.

Više o tome u temi našeg Rastka MarjanovićaEl Klasiko u Beogradu – Madrilenjo

Prvoplasirana ekipa ligaškog dela Evrolige, Barselona, došla je do Fajnal-fora znatno teže nego što se očekivalo. Bajern je propisno namučio aktuelnog vicešampiona Evrope. Ekipa koju sa klupe predvodi Andrea Trinkijeri odigrala je odličnu seriju i izborila majstoricu u Blaugrani, koju je ipak dobila ekipa Barselone.

Više o tome u temi našeg Rastka MarjanovićaEl Klasiko u Beogradu – Katalonija

Stručni konsultant Sportkluba Vladimir Kuzmanović je za naš portal analizirao polufinalne duele i prognozirao šta bi moglo da se desi tokom dva izuzetno zanimljiva dana u prestonici Srbije.

Ceo razgovor našeg Luke Nikolića sa Kuzmanovićem pročitajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.