Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 14:00

Beograd je Novakov alarm za buđenje

Slede odbrane dve velike titule na šljaci

Poraz od Danijela Evansa u Monte Karlu mogao je da se podvede pod one koji mnogo ne bole. Bio je to prvi Đokovićev meč nakon titule na Australijan openu i očekivalo se da neće biti u vrhunskoj formi.

Uostalom, znao je i ranije da izgubi u Monte Karlu u ranoj fazi turnira, iako često tamo trenira, nekako kao da mu ne odgovara teren u Kneževini.

Došao je Serbia open, domaći teren, čak u organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << familije Đoković. I u polufinalu se isprečio Aslan Karacev posle tri i po sata igre. Čovek kojeg do februara ove godine niko nije znao, a sada hita ka prvih 20 na svetu.

Međutim, više od golog poraza od Rusa ostala je za brigu igra Novaka Đokovića i preterana nervoza. Više od 20 brejk šansi srpski as nije uspeo da iskoristi, dok je svoj servis prelako gubio. Nešto nije štimalo... Zabrinut je Novak, zabrinuta je i njegova armija navijača u Srbiji, pa i širom sveta.

Na pitanje kakvi su mu dalji planovi frustrirano kakvim smo ga retko kad do sada viđali teniski kralj je rekao:

Planovi? Nemam ih, smučilo mi se to. Mislim samo na grend slemove, ostale turnire igram da se spremim za one glavne“.

Problem je što sledi deo sezone u kojem će Novak Đoković braniti ogroman broj bodova. Prvo, sledi masters u Madridu. Na poslednjem izdanju, koje se igralo 2019. godine, Novak je osvojio titulu, dok je Rafael Nadal ispao u polufinalu. Potom ide masters u Rimu. I tu je srpski as aktuelni šampion i braniće 1000 bodova, dok je Španac eliminisan u četvrtfinalu!

Dakle, već tu preti opasnost da Nadal opasno zapreti kada je u pitanju borba za prvo mesto ATP liste. Onde ide Rolan Garos gde je situacija obrnuta, Rafa brani krunu, a Nole mesto u finalu.

Ako sve bude u redu i po redu vožnje, igraće se potom Vimbldon, na kojem je opet šampion Novak Đoković i braniće na njemu 2.000 bodova. Ogroman broj poena je u zbiru najboljeg tenisera sveta koje mora da odbrani da bi ostao na vrhu. A, igra koju je pokazao na poslednja dva turnira ne obećava.

S druge strane, ako smo nešto naučili za sve ove godine kada je Đoković u pitanju, to je da nema toga što on ne može. Ne postoji prepreka koju ne može da preskoči. Nema lekcije iz koje nije izvukao pravu pouku. Teško će biti, za mnoge druge tenisere preteško, ali kada je Novak u pitanju, nema nemoguće misije.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.