Beograd domaćin Evropskog prvenstva u fleg fudbalu

Izvor: N1 televizija, 05.Avg.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd domaćin Evropskog prvenstva u fleg fudbalu

Evropsko prvenstvo u fleg fudbalu za dečake uzrasta do 15 godina održava se 6. i 7. avgusta u Beogradu, a ukupno sedam zemalja će se takmičiti za naslov prvaka Evrope.

Pored reprezentacije Srbije, u Beograd će doputovati i najbolje selekcije Češke, Italije, Holandije, Rumunije, Slovenije i Španije. Takmičenje organizuje Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) u saradnji s evropskim ogrankom Međunarodne federacije američkog fudbala (IFAF Europe).>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Izuzetno je zadovoljstvo što je Srbija domaćin prvog evropskog prvenstva u najmlađoj takmičarskoj kategoriji.



Ovo takmičenje predstavlja novo poglavlje u istoriji američkog fudbala u Evropi, predstavlja budućnost ovog sporta. Istovremeno, šampionat je i veliko priznanje našem savezu i potvrda ubrzanog napretka američkog fudbala u našoj zemlji – istakao je predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević.

Stručni štab reprezentacije Srbije čine treneri Darko Štabler(selektor), Ivan Prskalo i Vladimir Mladenov (pomoćnici selektora), a sledećih 12 dečaka braniće boje Srbije na prvom evropskom šampionatu u ovoj kategoriji:

Shodno utvrđenom sistemu takmičenja, sve reprezentacije će igrati jedna protiv druge, tj. do polufinala će svaka ekipa odigrati šest utakmica. U polufinale plasiraće se četiri prvoplasirane; ekipa koja bude na mestu broj 1 igraće s ekipom koja se plasirala na 4. mesto, a drugi par činiće reprezentacije koje se budu plasirale na 2. i 3. mesto.

Polufinalni mečevi igraju se u nedelju 7. avgusta od 14.40 h, meč za treće mesto od 17.00 sati, a finale je zakazano u 18.30 časova. Reprezentacija Srbije svoje mečeve igra prema sledećem rasporedu:

Subota 6. avgust 2016 8.00 h | Holandija – Srbija (teren 1) 9.40 h | Srbija – Češka (teren 2) 13.00 h | Srbija – Španija (teren 1) 17.00 h | Italija – Srbija (teren 2)

Nedelja 7. avgust 2016 8.00 h | Srbija – Rumunija (teren 2) 11.20 h | Slovenija – Srbija (teren 2) Utakmice će se odigrati na dva terena stadiona FK BASK na Carevoj ćupriji, za šta je sajt Sportuzivo.tv, u saradnji sa Srpskom asocijacijom američkog fudbala, obezbedio direktne prenose svih duela s oba terena koja mogu da se prate na sledećim linkovima:

Više informacija o događaju možete pronaći na zvaničnoj stranici Srpske asocijacije američkog fudbala SAAF.rs.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

U Beogradu EP u fleg fudbalu 2016

Izvor: DANuBeogradu.rs, 06.Avg.2016, 09:34

Tokom vikenda, 6. i 7. avgusta, u Beogradu se održava EP u fleg fudbalu na dva terena stadiona FK BASK na Carevoj ćupriji. Na ovom Evropskom prvenstvu učestvuju dečaci uzrasta do 15. godina iz sedam zemalja: Češke, Italije, Holandije, Rumunije, Slovenije, Španije i Srbije. Fleg fudbal je verzija...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.