Beograd centar belog sporta

Izvor: Politika, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd centar "belog sporta"

Posle susreta u Dejvisovom kupu između Srbije i Australije (4:1), Beograd će još jednom za kratko vreme da bude poprište teniskog prizora kakav danas može da ima malo zemalja na svetu. Naši najbolji igrači Novak Đoković (treći na svetskoj rang-listi), Janko Tipsarević (52), Jelena Janković (3) i Ana Ivanović (4), koji su sjajnim igrama uzdigli Srbiju kao najuspešniju zemlju na najuglednijim turnirima "Rolan Garosu" i Vimbldonu, priređuju sutra u 17 časova u Beogradskoj areni dobrotvornu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << akciju "NAJJ" (po početnim slovima njihovih imena). Igraće međusobno kao mešoviti parovi. Za ovu reviju je štampano 16.800 karata. Većina je prodata, a prve su planule najskuplje – od po 120.000 dinara u ložama i po 1.500 neposredno uz igralište. Prikupljeni novac će biti podeljen na četiri dela i uplaćen u dobrotvorne svrhe.

Krajem pretprošle godine zvezde u usponu vršnjaci Ivanovićeva i Đoković su organizovali međusobni meč za obnovu Avalskog tornja, ali u "Pioniru". Dvorana je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Danas, potkraj najuspešnije sezone u istoriji našeg tenisa, "Pionir" bi bio mali da primi deset i više hiljada znatiželjnika. Izmeštanje teniskih spektakala sa mesta uspeha muške reprezentacije osamdesetih i početkom devedesetih u veći sportski hram neminovno je posledica zadivljujućih igara naših asova ove godine. Sutra je još jedna prilika da se potvrdi da je tenis kod nas zbog toga izrastao u najomiljeniji sport.

Prilika da se u našoj prestonici, a svom rodnom gradu okupe svi teniseri koji su nam ove godine punili srca radošću s izuzetkom Nenada Zimonjića zaista je nesvakidašnja. Već koliko posle revije koferi će se pakovati još većim očekivanjima. Primera radi, sezona za Đokovića i Jankovićevu počinje pretposlednjeg dana 2007, kada pod zastavom Srbije igraju protiv Tajvana u prvom kolu na 20. Hopmanovom kupu u Pertu. Sutra je prilika za uigravanje.

--------------------------------------------------------------------------

Jankovićeva od danas i zvanično Unicefov ambasador

Danas, u 12 časova, u Medija centru, Jelena Janković će zvanično postati Unicefov ambasador za Srbiju. Biće simbol zdravog života mladih kao i Ana Ivanović koja je proglašena za ambasadora pre nekoliko meseci, prilikom prethodnog boravka u Beogradu.

Jankovićeva će sutra, u "Moninoj" prodavnici (Terazije 43), takođe u 12 časova, deliti autograme. Moći će da se kupe ograničene serije majici (1.500 dinara) i privezaka (500) s njenim potpisom, a prihod će preko Unicefa i "Mone", čije je zaštitno lice, biti uplaćen za pomoć našoj deci i mladima.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.