Benitez blizu Zvezde,stiže Okas?

Izvor: B92, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benitez blizu Zvezde,stiže Okas?



Napadač Ekvadora Kristijan Benitez nalazi se na korak od prelaska u ekipu Crvene zvezde, prenose beogradski mediji. 21-godišnji Benitez, koji je predvodio napad svoje reprezentacije na "Kopa Amerika" pokazao je na tom takmičenju veliki kvalitet i nagnao čelnike kluba da ubrzaju njegov dolazak u Beograd.

Benitez je u prvom meču (iako je Ekvador praktično već eliminisan) postigao gol, u drugom meču sa Meksikom prilično lako izlazio na kraj sa Rafaelom Markesom i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazao da može da donese mnogo napadu "crveno-belih".

Ispadanje Ekvadora sa "Kopa Amerika" u Venecueli samo je ubrzalo stvari i približilo Kristijana Beniteza našem najvećem stadionu. Sportovi izvori saznaju da je posao na korak do realizacije, a taj korak je toliko mali da se već sad sa velikom dozom sigurnosti može reći da je hitronogi Ekvadorac pred parafom.

Cena Ekvadorca je bila skoro 2 miliona dolara, ali za sada nije poznato koliko su čeljni ljudi Crvene zvezde ponudili za Beniteza, za koga se interesuje i HSV.

Dolazak Beniteza praktično znači i odlazak Milana Purovića, koji ima ponudu jednog velikog evropskog kluba, ali njegov menadžer Zoran Stojadinović nije želeo da iznosi pojedinosti:

"Milan ima odličnu ponudu, na potezu su Zvezdini čelnici. Verujem da će se doći do sporazuma. Sačekajmo najpre da Benitez stigne u Zvezdu. Kada sam već kod Beniteza, i do mene je doprlo da je u principu to gotova stvar" rekao je Stojadinović.

Crvena zvezda ima, prema rečima predsednika kluba Dragana Stojkovića, sumu od oko 3 miliona evra za dovođenje pojačanja, ne treba zaboraviti i na svež priliv novca od procenta u transferu Boška Jankovića u Palermo.

Novosti prenose da bi još jedno moguće pojačanje u napadu mogao da bude iskusni Kipranin Okas. Janis Okas, do ovog leta fudbaler Olimpijakosa iz Atine, sada je slobodan igrač.

Okas (rođen 11. februara 1977. u Larnaki) iskusan je napadač, koji je već sa 16 godina počeo profesionalnu karijeru. Igrao je za kiparske klubove Nea Salaminu i Anortozis (72 susreta, 41 pogodak), pa u Grčkoj za PAOK (80 susreta, 28 pogodaka), AEK (24 susreta, 5 pogodaka) i Olimpijakos u poslednje tri godine (77 susreta, 15 golova, ali samo tri prošle sezone).

Za A reprezentaciju Okas je debitovao sa 19 godina, a sa početkom kvalifikacija za EVRO 2008. dodeljena mu je i kapitenska traka. Dres nacionalne selekcije oblačio je više od 60 puta.

Interesantno je da se pre dve nedelje najavljivala mogućnost da Okas pojača nemačku Hertu, čiji napad predvodi Marko Pantelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.