Benitesu stalo srce

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benitesu stalo srce

Ekvadorski fudbaler Kristijan Benitez preminuo je od srčanog udara, saopštio je danas katarski klub El Džaiš ne navodeći druge detalje.

Benitez je preminuo u ponedeljak, dan nakon što je odigrao prvu utakmicu za svoj novi klub.

"Zvanični lekarski izveštaji izdati su od strane zvaničnih državnih ograna i u njima se navodi da je iznenadna smrt prouzrokovana srčanim udarom", navodi se u saopštenju kluba.

Očekuje se da će telo Beniteza biti prebačeno u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ekvador privatnim avionom koji će platiti klub. Telo u Kito stiže u četvrtak.

Mnogi smatraju da je ključni faktor u smrti fudbalera bila vrućina. Njegov otac Ermen kaže da do odlaska u Katar “Čučo” nije imao nikakve probleme sa srcem.

Kada potpiše ugovor sa novim klubovm igrač obavezno mora da prođe kroz lekarske preglede, kad je stigao u Katar nije prijavljen nikakav problem”, kaže Ermen Benites.

Iako validnih dokaza još nema, statistika potvrđuje povezanost vrućine i tragedija na terenu – većina srčanih udara događa se u najtoplijem delu godine, vrlo često tokom priprema fudbalera za novu sezonu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Benitesu stalo srce

Izvor: B92, 31.Jul.2013

Ekvadorski fudbaler Kristijan Benitez preminuo je od srčanog udara, saopštio je danas katarski klub El Džaiš ne navodeći druge detalje...Benitez je preminuo u ponedeljak, dan nakon što je odigrao prvu utakmicu za svoj novi klub..."Zvanični lekarski izveštaji izdati su od strane zvaničnih državnih...

Nastavak na B92...

Benitez preminuo od srčanog udara

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2013

Ekvadorski fudbaler Kristijan Benitez preminuo je od posledica srčanog udara, potvrdio je danas njegov klub El Džaiš iz Katara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.