Benites negira mogući otkaz

Izvor: B92, 07.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benites negira mogući otkaz



Menadžer Liverpula Rafael Benites ponovo je odbacio navode medija da mu preti otkaz nakon što je u trećem kolu FA kupa Liverpul remizirao sa Lutonom 1:1. Remi sa trećeligaškim klubom pred bankrotom sigurno neće olakšati posao treneru kome čitave sezone malo šta ide od ruke, ali Benitez insistira da je srećan na Enfildu. "Volim ovaj klub i navijače, i želim da ostanem. Imam još dve godine do isteka ugovora, i ukoliko bih mogao da ostanem još dve, bio bih veoma srećan", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je četrdesetsedmogodišnji Španac.

Kada su ga pitali da li smatra da vlasnici kluba, koji su Amerikanci, žele da on ostane, Benites je odgovorio: „Verujem da žele. Ali da li moram da ih to pitam svaki dan? Trenutno radimo na tome da poboljšamo tim."

Vlasnici kluba Džordž Žilet i Tom Hiks će se sastati sa sportskim direktorom Liverpula Rikom Perijem u utorak u Njujorku, ne bi li diskutovali klupske planove za novi stadion. Tom prilikom bi trebalo da raspravljaju i o Benitesovoj budućnosti u klubu, nakon još jedne loše nedelje u kojoj je Liverpul odigrao tri uzastopna meča bez pobede.

Finansijski obogaljen Luton dobio je priliku da na Enfildu odigra revanš-meč u nedelju nakon što je autogol Risea u 76. minutu poništio učinak Pitera krauča, koji je postigao vodeći pogodak za Liverpul tri minuta ranije.

Tako je Benites ponovo bio primoran da brani svoju politiku rotacije igrača, nakon što je protiv Lutona nastupio tim sa čak osam drugih igrača nego u prethodnoj utakmici.

Koji je moj najjači tim? Kada igrate sa Kraučom, koji je napadač Engleske, i Benajunom, Kajtom i Voronjinom, koji su poznati internacionalci, svakako da suparničkom timu dajete poruku da imate veoma dobru ofanzivu. Ostali igrači su bili povređeni. Postigli smo gol, i trebalo je da održimo prednost. Ali to je FA kup. Pogledajte samo šta se desilo Evertonu, Blekburnu i Boltonu", dodao je Benites.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.