Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2020, 00:27

Benfikino čudo pogodilo i u Primeiri, serija traje (VIDEO)

Prvi gol urugvajskog napadača na Lužu, pogodio i Seferović

Benfika je počela sezonu kobnim porazom od PAOK-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona i doživela ozbiljan udarac, ali je posle toga uspela da se konsoliduje i pobedila je u svakoj utakmici. Večeras je zabeležila i šestu pobedu u nizu.

Ekipa Žorža Žezusa je bez većih problema savladala Belenenses 2:0 i zadržala pet bodova prednosti nad Portom. A ono po čemu će se večerašnji meč pamtiti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je i prvenac u Primeiri za najskupljeg igrača u istoriji Benfike i portugalskog fudbala Darvina Nunjeza. Supertalentovani Urugvajac za kojeg Žorž Žezus kaže da će doneti klubu najveći novac u istoriji i kojeg porede sa Kavanijem i Suarezom je u četvrtak upisao het-trik u Ligi Evrope, a večeras i pogodio i u ligi posle četiri meča bez gola.

Benfika je otvorila meč pogotkom Harisa Seferovića već u šestom minutu. Švajcarac je bio najviši u skoku posle centaršuta Grimalda.

Imao je Everton posle toga dobru šansu, Benfika je nastavila da dominira, gosti su bili skoro bezopasni. U 65. minutu je Nunjezu ponipšten prvenac zbog milimetarskog ofsajda, ali je 10 minuta kasnije ipak našao put do mreže. Izbegao je ofsajd, pobegao čuvarima, predriblao golmana i počeo da piše istoriju na Lužu.

PRIMEIRA - 5. KOLO

Petak

Tondela - Portimonense 1:0 (1:0)

/Rafael Barbosa 33/

Subota

Nasional - Fereira 1:1 (0:0)

/Riakos 57 - Estakio 74/

Santa Klara - Sporting 1:2 (1:1)

/Santana 42 - Gongalves 20 i 81/

Porto - Žil Visente 1:0 (1:0)

/Evanilson 41/

Nedelja

Farense - Rio Ave 0:1 (0:1)

/Mane 19/

Moreirense - Maritimo 2:1 (2:0)

/Pires 21, Nunjo 45 - Žunior 89/

Famalikao - Boavista 2:2 (0:0)

/Lameiras 85 penal, Robert 90+4 - Hamaš 69, Garsija 75/

Gimarais - Braga 0:1 (0:1)

/Esgajo 27/

Ponedeljak

Benfika - Belenenses 2:0 (1:0)

/Seferović 6, Nunjez 75/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.