Benfiki derbi i četiri boda viška

Izvor: B92, 12.Feb.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benfiki derbi i četiri boda viška

'Srpska' Benfika dobila je odloženi derbi Lisabona, 2:0, i stigla do četiri boda prednosti u odnosu na rivale.

U startnoj postavi 'Orlova' bili su Ljubmir Fejsa i Lazar Marković, reprezentativci Srbije ostavili su odličan utisak. Miralem Sulejmani je sedeo na klupi, Filip Đuričić je derbi propustio.

Domaćin je dobio ukupno 289. 'Derbi da Segunda Sirkular' sasvim zasluženo, samo u prvom poluvremenu je odnos u šutevima bio 13:2 a ekipa Sportinga skoro da nije imala priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ugrozi Slovenca na golu Benfike, Oblaka.

Fejsa je u 27. minutu oduzeo loptu igračima Sportinga, dao ju je Rodrigu, ovaj Maksiju Pereiri a savršen centaršut Urugvajca iskoristio je Argentinac Nikolas Gaitan za 1:0.

Rodrigo je mogao do drugog gola za domaćina posle savršenog dodavanja Markovića ali nije bio precizan.

Posle nekoliko solidnih napada ekipa Žorža Žezusa stigla je do drugog pogotka posle minijature još jednog Argentinca Enca Peresa, u 75. minutu.

Benfika posle 18 kola portugalskog prvenstva ima 43 boda, Porto je drugi sa 39, Sporting treći sa 38.

Ekipa Lazara Markovića, Ljubomira Fejse, Filipa Đuričića i Miralema Sulejmanija i dalje se bori za četiri trofeja, u prvenstvu vodi, u nacionalnom kupu u polufinalu igra sa Portom, u liga kupu, takođe u polufinalu, sa istim rivalom, a u šesnaestini finala Lige Evrope protivnik je solunski PAOK.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.