Benfika u finalu, šok na Mestalji!

Izvor: RTS, 02.Maj.2014, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benfika u finalu, šok na Mestalji!

Benfika sačuvala mrežu u revanšu (0:0) pa će rezervisati hotelski smeštaj u Torinu za veliko finale. Iako je delovalo da Valensija sigurno korača ka finalu, Stefan Mbija utišao Mestalju u četvrtom minutu nadoknade (3:1). Benfika bez Markovića u finalu, zbog crvenog kartona koji je zaradio nakon što je zamenjen.

23.02 - Kraj meča u Torinu, Benfika je u finalu! 

23.01 - Odlična šansa za Juve u poslednjim trenucima meča u Torinu, Kaseres je šutirao glavom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nakon kornera, Oblak brani! 

23.00 - Gotov je meč u Valensiji, Sevilja je u finalu! 

22.59 - GOOL!!! Sevilja postiže gol u Valensiji, tačnije Stefan Mbija. Au kakav meč na Mestalji! Delovalo je da Valensija sigurno grabi ka finalu, a onda je Mbija u četvrtom minutu nadoknade vremena utišao Valensiju!

22.58 - Teška povreda Ezekijela Garaja. Pogba je pokušao makazicama da zahvati loptu, ali je u padu kramponima rasekao lice Argentinca, koji je iznet sa terena. 

22.54 - Sulejmani je završio na zemlji nakon duela sa Kjelinijem, nakon čega je došlo do koškanja rezervnih igrača kraj aut linije. Izgleda da su najratoborniji bili Mirko Vučinić i Lazar Marković koji su dobili crvene kartone. Dakle, ništa od finala za Markovića ukoliko Benfika slavi na kraju ovog duela.

22.50 - Miralem Sulejmani ulazi u igru umesto Lazara Markovića. 

22.48 - Pablo Osvaldo postiže gol, ali iz nedozvoljene pozicije u kojoj se našao Pogba.  

22.35 - GOOL! Žeremi Matje postiže treći gol za Valensiju, koja je na sigurnom putu ka finalu. 

22.34 - Benfika ostaje sa desetoricom na terenu. Enco Perez je srušio Vidala, što mu je donelo drugi žuti karton. 

22.32 - Sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Benfike, Marković i Ljorente su bili u duelu, fudbaleri Juventusa su tražili penal, smatrajući da je lopta pogodila u ruku srpskog reprezentativca, ali se nije čula pištaljka Marka Klatenburga.  

22.26 - Pirlo je oprobao udarac iz slobodnjaka, ali je njegov, očekivano odličan udarac, odbranio Oblak. 

22.16 - Kakva prilika za Benfiku! Posle velike gužve u šesnaestercu Juventusa, Rodrigo je šutirao iz izgledne pozicije, ali je loptu poslao daleko od gola. 

22.10 - Počinje drugo poluvreme u Torinu, kao i u Valensiji. 

21.57 - Poluvreme je u Torinu, kao i u Valensiji. Juve - Benfika 0:0, Valensija - Sevilja 2:0. 

21.54 - Pritisak Juventusa donosi još jednu odličnu šansu. Pogba i Asamoa su lepo iskombinovali, momak iz Gane oštro centrirao, Vidal glavom poslao loptu ka mreži ali je iskusni Luisao izbacio sa gol-linije. 

21.50 - Najbolja prilika za Juve u prvom delu igre - Bonući j pokušao glavom nakon centaršuta Pirla, ali je šutirao pokraj gola. 

21.35 - GOOL!!! Valensija vodi sa 2:0! Strelac je Honas, a meč u Valensiji se rasplamsava, jer, praktično, timovi su sada "na nuli".

21.32 - Posle nekoliko lepih poteza Pola Pogbe, odlična prilika za Juve. Ljorente je spustio loptu do Teveza, ali je "apač" šutirao preko gola. 

21.26 - Vrlo poznato lice na tribinama u Torinu. Posle polufinalnog meča Lige šampiona između Čelsija i Atletiko Madrdida sinoć u Londonu, Dijego Maradona stigao je da odgleda i meč između Juventusa i Benfike. 

21.22 - GOL!!! Valensija vodi na Mestalji, gol je postigao Sofijan Feguli. 

21.18 - Fantastičan udarac Andree Pirla sa distance, Jan Oblak vrhovima prstiju preusmerava loptu u korner.  

21.15 - Pol Pogba pada u kaznenom prostoru Benfike posle duela sa defanzivcem portugalske ekipe, ali sudija Mark Klatenburg smatra da nema jedanaesterca. 

21.08 - Prva prilika za Benfiku, Rodrigo je šutirao ali se Lihtštajner isprečio i blokirao udarac. 

21.05 - Počinju mečevi u Torinu, odnosno Valensiji. 

Najzanimljivije momente pre samih mečeva možete pogledati ovde

Evropa Liga se bliži kraju. Večeras ćemo saznati koje dve ekipe će "ukrstiti koplja" u velikom finalu.

U prvom polufinalu sastaju se Juventus i Benfika u Torinu. U prvom meču Benfika je slavila sa 2:1.

Drugi polufinalni duel igra se na Mestalji. Valensija dočekuje Sevilju, gde će pred svojim navijačima pokušati da nadoknadi minus od dva gola iz prvog meča.

Direktan prenos meča iz Torina možete gledati na našem Prvom programu od 21.05 sati, a kretanje rezultata pratite na našem sajtu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šok na Mestalji: Mbija tuširao Valensiju u 94. minutu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2014

Samo minut delio je Valensiju od plasmana u finale Lige Evrope, a onda se Stefan Mbija potrudio da šokira Mestalju, pokvari već spremljeno slavlje i odvede Sevilju na megdan Benfiki - 3:1. Slepi miševi su bili na pragu da pokažu da su majstori za vrađanje iz mrtvih, kao protiv Bazela (5:0, 0:3),...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.