Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 23:09

Benfika se probudila, Everton dao gol posle više od 14 sati (VIDEO)

Maritimo nije izdržao

Uspela je Benfika letos da rasplete mrežu oko ugovora Evertona Soareša i namiri sve interesne strane sa 20.000.000 evra, ali su verovatno svi na Lužu, a pogotovo Žorž Žezus koji je insistirao na njegovom dovođenju, da će brazilski krilni napadač imati bolji učinak u polju zabeleženih golova.

On je manjak pogodaka kompenzovao sa pet asistencija, a u pobedi nad Maritimom rezultatom 2:1 (1:1) bio je strelac tog drugog pogotka. Verovali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ili ne, Everton je tako proslavio gol posle čak 940 minuta čekanja – ne računajući četiri reprezentativne utakmice u kojima je odigrao još 115 minuta –, što je više od četrnaest sati aktivnog igranja! Da budemo precizniji, Everton se u listu strelaca upisao posle više od dva meseca, odnosno od gostovanja Famalikau na otvaranju sezone. Od tada je prošlo tačno deset utakmica bez gola kraj svog imena.

No, sve je to sada daleka prošlost, na Lužu je svima laknulo jer je posle dva poraza upisan trijumf koji ostavlja Benfiku u trci za Sportingom koji zasad igra perfektnu sezonu i ređa pobede...

Nije dobro počelo po Benfiku. Maritimo je godinama unazad znao da bude trn u oku lisabonskom velikanu, čak i da uzme ceo plen, ali večeras nije izdržao. Posle efektnog gola Pinja u 14. minutu, sve je stalo za domaćina. Benfika je preuzela kontrolu lopte i brzo stigla do izjednačenja, onda i preokreta.

Igrao se 32. minut kada je kapiten Pici iskoristio malo prostora koji mu se ukazao na nekih desetak metara od gola i zakucao loptu za 1:1, da bi na početku drugog poluvremena Everton obezbedio pobedu pošto je pametno izbacio protivničkog igrača jednim driblingom na asistenciju Aleksa Grimalda i zatim plasirao loptu u mrežu.

PRIMEIRA – 8. KOLO

Petak

Fereira - Famalikao 2:0 (1:0)

/Sing 20, Ze Uilton 89/

Tondela - Gimaraiš 0:2 (0:0)

/Andre 58pen, Duarte 63/

Subota

Santa Klara - Porto 0:1 (0:1)

/Luis Dijaz 45+1/

Sporting - Moreirense 2:1 (1:1)

/Gonsalves 8, 75 - Neto 3ag/

Nedelja

Žil Visente - Rio Ave 2:0 (1:0)

/Augusto 18 autogol, Lourenci 90/

Portimonense - Nasional 1:0 (1:0)

/Fabrisio 89/

Boavista - Belenenses 0:0

Braga - Farense 1:0 (0:0)

/Ali Moahmed 87/

Ponedeljak

Maritimo - Benfika 1:2 (1:1)

/Pinjo 14 – Pici 32, Everton 51/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.