Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2021, 22:15

Benfika preživela Santa Klaru, dva gola i samo jedan šut u okvir (VIDEO)

Veliki promašaj Harisa Seferovića obeležio susret

Nije se proslavila, ali Benfika je uspela da stigne do tri boda kojim je naplatila Bragin poraz od Sportinga u nedelju uveče. Lisabonski Orlovi su na svom Lužu pobedili upornu Santa Klaru rezultatom 2:1 (1:0) čime je zacementirala treću poziciju na tabeli i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kada već ne može titula – onda mora Liga šampiona. Benfika je prošlog leta doživela debakl na tom planu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sledećeg ne sme pored svih ulaganja u vreme najveće ekonomske krize. Svesan je toga Žorž Žezus, zbog čega na sve načine pokušava da sustigne Porto ili bar ostane na toj famoznoj trećoj poziciji.

Benfika je tri boda odnela iako je za 90 minuta igre uputila samo jedan udarac u okvir gola. Nelogično, reći će mnogi, s obzirom da je postigla dva pogotka, ali prvi je stigao kao poklon od defanzivnog veziste gostiju Andersona de Karvalja već u 26. minutu. Koliko su igrači Benfike večeras bili u kontraritmu uprkos pobede pokazuje i detalj od samo nekoliko trenutaka posle gola kada je Haris Seferović promašio “mrtvu šansu“ iz neposredne blizine! Ispred sebe nije imao nikog, što tek daje na težini promašaja.

Anderson de Karvaljo se kasnije iskupio za autogol iz prvog dela i ozbiljno zapržio čorbu domaćinu koji je pucao isključivo ćorke. Santa Klara je izvršila strahovit presing na poslednju liniju Benfike i sve se završilo golom De Karvalja. Spas je doneo rezervista Čikinjo u 73. minutu. Portugalca je Žezus uveo u igru nešto ranije, a pogotku je prethodila vrhunska asistencije Dioga Gonsalvesa. Pogodak je bio proizvod tog, ranije pomenutog jedinog šuta u okvir gola rivala. Poređenja radi, Santa Klara je imala i više ukupnih pokušaja i u okvir mreže. Ali, Benfika je slavila...

PRIMEIRA – 29. KOLO

Nedelja

Boavista - Maritimo 0:1 (0:1)

/Alipur 63/

Rio Ave - Fereira 1:1 (0:1)

/Koentrao - Ze Uilton 31/

Braga - Sporting 0:1 (0:0)

/Mateus 81/

Ponedeljak

Belenenses – Žil Visente 2:1 (0:1)

/Souza 51, Tešeira 90+1 – Markeš 43/

Famalikao – Tondela 2:2 (2:2)

/Rodriges 10, Kampana 28 – Gonzalez 45+2, Muriljo 45+3/

Nasional – Gimaraeš 1:0 (1:0)

/Mendeš 7/

Benfika – Santa Klara 2:1 (1:0)

/Karvaljo 26ag, Čikinjo 73 – Karvaljo 62/

22.15: (8,50) Moreirense (4,80) Porto (1,37)

Utorak

22.45: (2,50) Farense (2,95) Portimonense (3,20)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.