Benfika preko Zenita stigla do četvrtfinala

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Mar.2012, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benfika preko Zenita stigla do četvrtfinala

Benfika – Zenit 2:0 (1:0) 
Strelci: 1:0 - Pereira u 45, 2:0 - Nelson Oliverira u 90+1. minutu.
U Lisabonu Benfika je bila daleko bolja od Zenita i potpuno zasluženo ostvarila je plasman u četvrtfinale. Konstantno su domaći napadali, odbrana tima iz Petrograda bila je prilično smušena. I upravo posle jedne katastrofalne greške Orlovi su poveli.

Sjajni Belgijanac Aksel Vitsel je najpre iskoristio neopreznost odbrane Zenita >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i dobro šutirao, ali je Malafejev odbranio. Lopta se ponovo odbila do Vitsela, koji je petom maestralno uposlio Pereiru, pa je u smiraj prvog poluvremena Benfika došla do rezultata koji bi ih odveo u četvrtfinale – 1:0.
Odmah na startu drugog poluvremena Spaleti je u igru uveo nekadašnjeg srpskog reprezentativca Danka Lazovića umesto Vladimira Bistrova. Nešto kasnije, u 53. minutu, Alveš je zamenio Anjukova.

Nije to drastično promenilo sliku na terenu. Naprotiv, Benfika je i dalje napadala, bila je konkretnija, a šanse su propustili Vitsel, Kardozo i Žardel. Najbolju priliku Orlovi su imali u 70. minutu, kad se Kardozo u kontri lako oslobodio čuvara, izborio „jedan na jedan” sa golmanom Malafejevim, ali je šutirao pored gola.
Spaleti je u 70. minutu izvršio i treću izmenu, u igru je poslao Fajzulina umesto Zirijanova. I Benfika je osvežena sa dva nova igrača, šansu su dobili najpre Nolito umesto Rodriga, a potom i Srbin Nemanja Matić, koji je zamenio u 71. minutu Gaitana.

I dalje su sange ostale iste na terenu, iako je tempo igre opao. Benfika je imala još jednu priliku, Mario Žardel je ipak bio neprecizan posle udarca glavom. Tek u 83. minutu Zenit je došao do šanse, ali je udarac Bruna Alveša ukrotio Artur.
Imao je Zenit priliku u 90. minutu, ali je Fajzulin bio neprecizan. Do kraja susreta Benfika se opredelila za čuvanje svog gola i šansu iz kontranapada. I upravo posle jedne takve situacije otklonio je domaćin sve dileme. Bruno Cezar je sjajno uposlio rezervistu Nelsona Oliveiru, a ovaj je savladao Malafejeva za konačnih 2:0.
Semafor osmine finala:
Arsenal – Milan 3:0 (prvi meč 0:4)
Benfika – Zenit 2:0 (prvi meč 2:3)
Sreda:
Barselona – Bajer Leverkuzen (3:1)
Apoel – Lion (0:1)
13. marta:
Inter – Olimpik Marselj (0:1)
Bajern – Bazel (0:1)
14. marta:
Čelzi – Napoli (1:3)
Real Madrid – Cska (1:1)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Benfika preko Zenita stigla do četvrtfinala

Izvor: Utakmica.rs, 07.Mar.2012

Benfika – Zenit 2:0 (1:0)  Strelci: 1:0 - Pereira u 45, 2:0 - Nelson Oliverira u 90+1. minutu. U Lisabonu Benfika je bila daleko bolja od Zenita i potpuno zasluženo ostvarila je plasman u četvrtfinale. Konstantno su domaći napadali, odbrana tima iz...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.