Benfika petardom overila titulu! (video)

Izvor: Sportske.net, 13.Maj.2017, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benfika "petardom" overila titulu! (video)

Fudbaleri Benfike deklasirali su ekipu Gimaraeša u susretu pretposlednjeg kola portugalske Primeire.

Lisabonski "Orlovi" su odbranili titulu u Portugaliji, kako su na prepunom "Lužu" slavili sa 5:0 (4:0) protiv ekipe Gimaraeša.

Osvojili su tako 36. titulu u svojoj klupskoj istoriji, četvrtu uzastopno, što je prvi put u njihovoj istoriji (po tri puta su osvajali tri vezane titule).

Poveli su 11. minutu preko Ćervija. Žonas je uputio prizeman >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << udarac ka golu gostiju sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Gimaraeša dobro intervenisao. Na odbitak naleće Ćervi, koji lako pogađa praznu mrežu.

Drugi gol bio je delo Himeneza, ono što je kod ovog gola specifično, asistenciju je upisao golman Benfike Ederson.

On je degažirao loptu ka svom napadaču, koji se odlično ubacio, izbegao ofsajd zamku i potom majstorski obišao golmana gostiju, nabacio sebi loptu na glavu i pogodio za 2:0.

Igrao se 37. minut, kada je Pici povisio na 3:0, sjajna akcija Benfike kroz sredinu, Žonas proigrava Picija, koji lako matira nemoćnog golmana gostiju.

Potpunu katastrofu gosti su doživeli već u 44. minutu, kada je Žonas majstorski lobovao golmana Gimaraeša za 4:0.

Bilo je to sve od golova u prvom poluvremenu, opao je tempo u nastavku, domaći fudbaleri su već mogli da slave titulu, a petardu je kompletirao Žonas sa kreča u 67. minutu.

Bilo je to sve od golova na ovom susretu, domaći su rutinski priveli meč kraju i slavlje je moglo da počne.

Foto: EPA/TIAGO PETINGA

U postavi Benfike bio je i talični Ljubomir Fejsa, kome je ovo deseti vezani trofej u nacionalnim šampionatima.

Preostali srpski fudbaleri (Živković, Jović, Šaponjić), nisu bili u protokolu za ovaj susret.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

(VIDEO) SRBI PONOVO ŠAMPIONI: Fejsa, Živković i Jović osvojili titulu sa Benfikom

Izvor: Kurir, 13.Maj.2017

...Benfika je pobedila Gimaraeš 5:0 u meču 33 kolu portugalskog prvenstva Benfika je prva na tabeli sa 81 bodom, dok je Porto drugi sa 73 uz osam poena manje..Golove za Benfiku protiv Gimaraeša postigli su Cervi, Himenez, Pici, dok je Žonas dva puta upisao u strelce..Srpski fudbaler Ljubomir Fejsa...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.