Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2020, 14:43

Benfika dobila prvi poklon, Sporting na evropskom testu

Lisabonski Orlovi imaju priliku da se već večeras vrate na vrh tabele

Kakav poklon za Benfiku već u povratničkom kolu Primeire! Ekipa Bruna Laža suvereno je držala lidersku poziciju sve do početka februara kada je usledio poraz u velikom derbiju od Porta. Od tada, krenuo je nagli pad koji su Zmajevi iskoristili i preuzeli tron šampionu Portugalije.

Nije da Benfika nije mogla da se vrati na čelo kolone još ranije. Pravio je Porto greške, ali lisabonski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klub nije uspeo da ih iskoristi. Novu šansu će imati odmah posle neplanirane pauze, kada na Luž stiže Tondela (20.15), pošto su izabranici Serža Konseisaa poraženi na gostovanju kod najprijatnijeg iznenađenja sezone, ekipe Famalikaa.

Gost ne bi trebalo da predstavlja preterano težak zadatak. Nalazi se u donjem delu tabele, sa serijom od pet mečeva bez trijumfa koju će teško da prekine baš protiv Benfike. Posebno jer se u tim Bruna Laža vraćaju desni bek Andre Almeida i posebno bitni centralni vezista Gabrijel čiji se izostanak u prethodnom periodu i te kako odrazio na rezultate ekipe. Štaviše, portugalski stručnjak može da računa na sve, osim Davida Tavaresa koji je i dalje pozitivan na korona virus.

Benfika je na osam od devet međusobnih susreta slavila, a poslednja dva puta je morala dobro da se namuči – oba meča dobila sa 1:0.

Još jedan meč od velikog značaja odigraće Gimaraeš i Sporting (22.15). Lisabonski Lavovi pretrpeli su veliki udarac zimus odlaskom kapitena ekipe Bruna Fernandeša, ali je kormilo ekipe preuzeo Ruben Amorim koji je za nekoliko meseci u Bragi nagovestio veliki trenerski potencijal. Prvi test po dolasku je položio trijumfom nad Avesom, ali će drugi biti znatno izazovniji, s obzirom da se radi o ekipi koja je Sportingov konkurent u borbi za Ligu Evrope sa pet bodova zaostatka i pritom ima četiri pobede na prethodnih pet mečeva.

Da zadatak bude još teži po Amorima, portugalski stručnjak neće moći da računa na trojicu standardnih prvotimaca – Žoelsona Fernandesa, Luiza Felipea i Vendela. Sa druge strane Falaj Sako zbog kartona, te Aziz i Alhasan Vakaso zbog povrede neće biti na raspolaganju treneru Ivu Vijeiri.

Sporting je u prethodnom periodu lako izlazio na kraj sa Gimaraišom – slavio je na četiri od prethodnih pet susreta.

PRIMEIRA - 25. KOLO

Sreda

Portimonense - Žil Visente 1:0 (0:0)

/Lukas 49/

Famalikao - Porto 2:1 (0:0)

/Martins 48, Pote 78 - Korona 74/

Četvrtak

20.00: (2,30) Maritimo (3,00) Setubal (3,50)

20.15: (1,18) Benfika (7,25) Tondela (15,0)

22.15: (2,60) Gimaraiš (3,25) Sporting (2,75)

Petak

20.00: (6,25) Santa Klara (4,00) Braga (1,55)

22.15: (2,90) Aveš (3,10) Belenenseš (2,55)

Subota

22.15: (2,55) Boavista (2,95) Moreirense (3,05)

Nedelja

22.00: (1,65) Rio Ave (3,80) Pasoš Fereira (5,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.