Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2020, 15:36

Benefit za Realove drugopozivce i šteta zbog Jovića

Zbog promena u Primeri Zinedin Zidan može da iskoristi veći broj igrača. Ne i našeg centarfora

Španski premijer Pedro Sančez dao je zeleno svetlo za nastavak sportskih događaja u toj zemlji, pa je tako najavljeno da bi Primera mogla da se nastavi već od 8. juna, ali uz određene izmene.

Baš kao što je to slučaj u Bundesligi i klubovi Primere imaće mogućnost da tokom utakmice iskoriste pet izmena kako bi se smanjila opasnost od povreda, dok će u protokol >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << moći da bude uvršteno 23 igrača. Za Real Madrid i Zinedina Zidana to znači i mogućnost da se pruži veći prostor igračima koji su tokom sezone imali malu ili nikakvu minutažu. U fokusu su Hames Rodrigez, Načo Fernandez, Braim Dijaz, Lukas Vaskez, Rodrigo i Marijano Dijaz. Nažalost, ne i naš Luka Jović, koji zbog preloma petne kosti neće biti prisutan minimum tri meseca.

Što se ostalih tiče, u finišu sezone imaće priliku da Zidanu dokažu svoj kvalitet i ubede ga da im je mesto u Kraljevskom klubu, odnosno da dobiju potreban prostor za dalji napredak.

Hames Rodrigez je svakako najveća enigma među onima koji su potpuno u drugom planu. Početkom sezone imao je nekakvu rolu u Realu, ali posle povrede lateralnih ligamenata Isko je dobio znatno veći prostor i tako zasenio Kolumbijca. Mogućnost da u protokolu bude 23 igrača posebno će značiti Hamesu, pogotovo jer je često bio van konkurencije. Kako će se utakmice igrati praktično na svaka tri dana, Zidan će biti primoran da koristi i Hamesa, što će biti verovatno njegova poslednja šansa da kupi ostanak u klubu.

Zidan je Nača počeo sklonio u drugi plan u korist Edera Militaa, pa je Španac tako odigaro samo šest ligaških mečeva ove sezone. Ukupno devet u svim takmičenjima. I njega je, baš kao i Hamesa, ista povreda sprečila da bude više u konkurenciji, a Militao je u međuvremenu zacementirao mesto u startnoj postavi.

Braim Dijaz je ove sezone skupio samo 170 minuta, što nije posledica Zidanovog manjka vere u njega i njegov potencijal, već prebukiranosti na poziciji koju pokriva. Nove okolnosti mogle bi da mu donesu određeni benefit, ali je opet pitanje koliku bi minutažu mogao da dobije. Ovo će mu biti zlatna šansa da se dokaže Zidanu.

Odavno je poznato da je Lukas Vaskez Zidanov džoker i omiljena zamena. Španac obično nije starter i šansu dobija sa klupe, što potvrđuje i podatak da je od ukupno 18 odigranih utakmica na deset bio rezervista. Sa novim razvojem situacije mogao bi da računa na povećanje minuta. Baš kao i Rodrigo, koji je pao u Vinisijusovu senku, zbog čega je čak morao da prihvati pozive iz Realovog podmlatka kako bi održavao formu. Posle odličnog starta sezone i het-trika u Ligi šampiona, izgubio je ulogu, ali bi sada mogao da vrati deo minutaže.

Na kraju, minute koji bi sigurno išli Luki Joviću ići će na račun Marijana Dijaza. Ni kriv, ni dužan, strelac odlučujućeg gola na poslednjem El Klasiku dobiće ogroman prostor za dokazivanje, jer Karim Benzema sigurno neće sam moći da se nosi s velikim teretom. Jović će sve morati da posmatra sa tribina ili preko malih ekrana, dok će Marijano dobiti zlatnu priliku da se izbori za ostanak i veću ulogu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.