Benčić, Vekić i Mugurusa u trećem kolu

Izvor: B92, 23.Jan.2020, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benčić, Vekić i Mugurusa u trećem kolu

Belinda Benčić, Dona Vekić i Garbinje Mugurusa plasirale su se u treće kolo Australijan opena.

Švajcarkinja Benčić je savladala letonsku igračicu Jelenu Ostapenko sa 2-0 u setovima (7:5, 7:5).

Ona je povela sa 3:0 u prvom setu, uz dva brejka prednosti, ali se Letonka vratila u meč. Ipak, neizvesna završnica pripala je Benčićevoj.

Scenario je bio drugačiji u drugom setu, kada je Belinda preokrenula rezultat i od 2:5 došla do 7:5, samim tim i do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobede.

Njena rivalka u trećem kolu biće bolja iz duela Anet Kontaveit (Estonija) – Sara Soribes Tormo (Španija).

Hrvatica Dona Vekić eliminisala je Francuskinju Alize Korne pobedom od 6:4, 6:2.

Vekićeva je pružila još jednu sjajnu partiju posle izbacivanja Marije Šarapove u prvom kolu.

Sjajnim prvim servisima i odličnim riternima 20. na planeti je napravila veliki podvig i plasirala se u treće kolo, gde će igrati protiv bolje iz duela Iga Švjontek (Poljska) – Karla Suares Navaro (Španija).

Španska teniserka Garbinje Mugurusa savladala je domaću igračicu, nekada predstavnicu Hrvatske, Ajlu Tomljanović sa 2-1 (6:3, 3:6, 6:3).

Mugurusa je povela posle preokreta u prvom setu, ali je Tomljanovićeva bila bolja u ključnim momentima drugog dela igre za izjednačenje.

U trećem setu teniserke su razmenile po jedan brejk, sve do osmog gema kada je Špankinja iskoristila prvu brejk loptu i krucijalni put oduzela servis rivalki.

Rivalka nekadašnjoj šampionki Vimbldona u trećem kolu biće bolja iz okršaja Elina Svitolina (Ukrajina) – Loren Dejvis (SAD).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.