Ben Foster napušta reprezentaciju

Izvor: B92, 11.Maj.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ben Foster napušta reprezentaciju

Golman Birmingema Ben Foster rekao je da je na neodređeno vreme završio reprezentativnu karijeru, pošto želi da se posveti obavezama u klubu.

Foster je u reprezentaciji Engleske bio rezerva Džou Hartu, ali ga u poslednje vreme muče brojne povrede, zbog čega je odlučio da napusti državni tim.

"Igram jake utakmice iz nedelje u nedelju i to me iscrpljuje. Ali nisam zauvek zatvorio vrata reprezentaciji", rekao je Foster britanskim medijima.

Selektor Engleske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fabio Kapelo izostavio je Fostera iz ekipe za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali je 28-godišnji čuvar mreže dobrim igrama ponovo zaradio poziv.

"Nije tajna da sam imao problema sa povredama i da sam u prošlosti zbog toga morao da otkazujem selektorima. Uživao sam igrajući za Englesku. Hart je veoma talentovan golman i ne sumnjam da će postati jedan od najboljih", rekao je Foster.

"Doneo sam ispravnu odluku, želim da produžim moju klupsku karijeru", dodao je bivši golman Mančester junajteda.

Foster je jedan od najzaslužnijih za pobedu Birmingema protiv Arsenala (2:1) i osvajanje Karling kupa ove sezone.

Birmingem još nije obezbedio opstanak u Premijer ligi, ima tri boda više od Blekpula koji je u zoni ispadanja, a do kraja prvenstva ostalo je da se odigraju dva kola.

Foster je u karijeri odigrao pet utakmica za reprezentaciju Engleske, a debitovao je 2007. godine u porazu od Španije od 0:1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.