Beluči zaustavio Janka

Izvor: RTS, 22.Jul.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beluči zaustavio Janka

Janko nije uspeo da ponovi uspeh od pre osam dana. Tipsarevića je u finalu posle dva i po sata velike borbe savladao Tomaz Beluči sa 6:7 (6:8), 6:4, 6:2. Brazilac se tako revanširao za poraz u polufinalu Štutgarta.

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da osvoji četvrtu ATP titulu u karijeri, pošto je danas u finalu turnira u Gštadu posle skoro dva i po sata velike borbe izgubio od Brazilca Tomaša Belučija 6:7 (6:8), 6:4, 6:2.

Bio je to treći međusobni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meč dvojice tenisera i drugi trijumf Brazilca, koji se revanširao za poraz u polufinalu Štutgarta pre samo osam dana. Beluči je osvojio treću titulu u karijeri, a sa druge strane ovo je Tipsarevićev sedmi poraz u 10. ATP finalu.

Tipsarević je na neverovatan način osvojio prvi set, tako što je u taj-brejku spasio pet set lopti (6:1), ali u nastavku meča suprotno "nepisanim pravilima" nije uspeo da iskoristi psihološku prednost.

Brazilac je u drugom setu napravio brejk kada je to bilo najpotrebnije za 6:4, zatim je poveo sa 3:0 u trećem i praktično rešio pitanje pobednika.

Turnir u Gštadu igrao se za nagradni fond od 410.000 evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GŠTAD: Janko izgubio pažnju i titulu

Izvor: Mondo, 22.Jul.2012

Tipsarević poveo u finalu "Kredi Agrikol Opena", ali Brazilac Tomas Beluči sjajnom igrom okrenuo rezultat i pobedio sa 2:1 u setovima (6:7 (8), 6:4, 6:2)

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.