Beloti u Realu... Zar ne zvuči logično?

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2017, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beloti u Realu... Zar ne zvuči logično?

Florentino Perez pozvao Urbana Kaira u goste. Prvo gledaju utakmicu Real - Napoli, pa večera, a za večerom...

Da li pamtite kada je poslednji put Real kupio napadača? Ozbiljnog, afirmisanog golgetera, za veliki novac! Da je bio transfer, onako, da zveči... Jeste, prošlog leta, ali to je samo Alvaro Morata, dete kluba. Njega ćemo izuzeti. Pre toga... E pa, od poslednje takve kupovine (znači, ne računamo "sitniše" poput Kaljehona, Čičarita...) prošlo je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << skoro osam godina. Bilo je leto 2009. i tada je na Santijago Bernabeu stigao Kristijano Ronaldo za 90 i kusur miliona evra. Ne čini li vam se da je došlo vreme da Madriđani konačno dreše kesu za rasnog golgetera, skupocenog?

Sva je prilika da jeste. Kako piše ugledna Gazeta delo sport Florentino Perez je krenuo u misiju zvanu "Andrea Beloti". Zasad je isplaniran i zakazan sastanak sa prvi čovekom Torina Urbanom Kairom do kog će doći kroz šest dana u Madridu. Don Florentino pozvao je svog italijanskog kolegu da zajedno pogledaju prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona između Reala i Napolija, a onda, verujemo uz prigodnu zakusku, popričaju o "nekim opcijama" vezanim za Belotija.

Mladi itlijanski napadač trenutno je jedan od najcenjenijij i najtraženijih golgetera na svetu. Prethodnih dana pominjalo se kako je Arsenal već pripremio 55.000.000 funti, što bi Torino navodno trebalo da prihvati, ali kada se Real uključi u trku, a to je upravo učinio, dobro je poznato - drugi klubovi ne postoje. Mogu samo da čekaju i nadaju se da će Kralj odustati.

Ipak, u ovom slučaju, teško da će biti odustajanja. Gazeta navodi da to što je Andrea Beloti nedavno produžio ugovor sa Torinom i što u njemu ima otkupnu klauzulu od čak 100.000.000 evra nije sputalo Madriđane da krenu u akciju. U krajnjem slučaju, s takvim brojkama i klauzulama Real i te kako "ima iskustva". Španskog velikana ne brine ni činjenica što je trenutno pod suspenzijom kada su u pitanju transferi. Na Bernabeuu se nadaju da će ona biti skraćena za šest meseci, te da će na leto moći da se kupuje, no čak i da ne bude tako, eventualni posao ne bi bio ugrožen, već samo odložen za januar 2018. Torino takođe ne bi imao ništa protiv toga, jer prvu zvezdu zadržao šest meseci duže...

Beloti igra sezonu iz snova. On je do sada na 20 utakmica Serije A dao 15 golova i upisao četiri asistencije. Iako igra u relativno slaboj ekipi ravnopravno se bori za Zlatnu kopačku sa alama kao što su Kavani, Mesi, Iguain, Suarez, Obamejan... I taj podatak dovoljno govori o njegovim golgeterskim kvalitetima.

Andrea Beloti u Real Madridu... Čak zvuči i logično. Ronaldo je nedavno napunio 32, Benzema će uskoro 30, a i Perez odavno nije ekskluzivno pazario.    

Mogao bi taj sastanak udvoje (Perez - Kairo) naredne nedelje u Madridu da bude i te kako delotvoran.  

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.