Belingem uzeo Zidanovu peticu: Ponude iz Engleske? Novac mi nije bitan

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 13:08

Belingem uzeo Zidanovu "peticu": Ponude iz Engleske? Novac mi nije bitan

Džud Belingem prošao je medicinske preglede u Madridu, nakon čega je Real javno promovisao svoje prvo letnje pojačanje.

"Zdravo Madridisti. Hvala svima koji su ovde u najvažnijem danu u mom životu. U prom danu u najvećem klubu na svetu. Hvala Huni Kalafatu, Hoseu Anhelu, predsedniku (Florentino Peres, prim. aut), svima koji su me doveli ovde. Ihvala i mojoj porodici.

Konačno, Hala Madrid"
, uzviknuo je Belingem čuveni Realov povik.

Belingem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u Real stigao iz Borusije Dortmund, a Real je platio 103 miliona evra za reprezentativca Engleske.



"Cena me nimalo ne brine, ni ne znam kolika je. Ja sam fudbaler, nisam ni advokat ni računovođa",
rekao je Englez o visini transfera.

On je sa Realom potpisao ugovor do 2029. godine i predstavlja početak nove ere Madriđana gde će ključni igrači biti mlade snage – Belingem, Vinisijus Žunior i Rodrigo.



"Zadovoljstvo je upoznati vas sve. Madrid je najbolji klub u istoriji. Zahvalan sam ljudima koji su me doveli ovde
", ponovio je Belingem.

Za njega su bili zainteresovani svi engleski velikani, ali je on ipak izabrao Real, koji je prvi kontakt uspostavio pre 8-10 meseci.

"Novac mi nije bitan, nikad nisam mislio o novcu kada sam donosio ovakve odluke. Fudbal je sport koji vodim. Volim osećaj koji ti daje Real", rekao je vezni igrač.

On će na svom dresu u "kraljevskom klubu" nositi broj 5, koji je u Realu proslavio Zinedin Zidan.



"Hvala Valjhu što mi je prepustio broj 5. Pitao sam ga da li mu je bitan, on je sjajan momak. Mnogo se divim Zidanu i njegov broj me inspiriše. Ne želim da budem kao on, jer sam drugačiji. Čast je nositi ovaj broj. Dres je sam po sebi velika odgovornost. Uvek sam mnogo cenio Zidana i on je za mene bio najbolji igrač. Želim da produžim nasleđe ovog broja".


Konkurencija za prvi tim Reala biće mu žive legende kluba Toni Kros i Luka Modrić.



"To je neprocenjivo iskustvo za mene. Njihovo iskustvo je neverovatno i pokušaću da budem pored njih prvih nedelja. Nadam se da im neće smetati. Imamo sjajnu kombinaciju mladosti i iskustva"
.

Belingem možda neće biti najzvučnije pojačanje Reala ovog leta, jer mediji spekulišu o Kilijanu Mbapeu i Hariju Kejnu.



"To su dvojica neverovatnih igrača, ali te priče sam samo video na internetu i Tviteru. Voleo bih da igram sa njim (Mbape), naravno".


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.