Belingem oduvao konkurenciju za nagradu Zlatnog dečka

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 17:57

Belingem oduvao konkurenciju za nagradu "Zlatnog dečka"

Engleski fudbaler Džud Belingem je dobio laskavo priznanje – "Zlatni dečko", nagrade koja se dodeljuje za najboljeg mladog fudbalera sveta.

Belingem je dobio čak 97% glasova za najboljeg mladog igrača, isto kao i Kilijan Mbape 2017. godine.

As Real Madrida je tako objedinio priznanja, "Kopa trofej", koji dodeljuje FIFA i "Zlatni dečko", koju je uspostavio italijanski "Tutosport" još 2003. godine.

Nagrada za "Zatnog dečka" se dodeljuje mladom fudbaleru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 21 godine.

Glavni konkurenti Belingemu za laskavo priznanje, bili su fudbaler Bajerna Džamal Musijala i igrač RB Lajpciga Ćavi Simons.

Engleze je prethodnu sezonu proveo u Bundesligi, gde je nastupao za Borusiju Dortmund i bio jedan od ključnih igrača nemačkog tima. Ipak, na leto je prešao u Real Madrid za 100 miliona, gde je nastavio sa dobrim partijama.

Belingem je ove sezone već upisao 13 golova i tri asistencije u dresu "kraljevskog kluba".

Pored njega, kao "utešnu" nagradu za najmlađeg u konkurenciji, dobio je talentovani fudbaler Barselone Lamin Jamal, koji ima svega 16 godina.

Momak rođen 2007. godine je velika nada španskog fudbala. Nedavno je debitovao u katalonskom timu na velikoj sceni.

Odigrao je 13 utakmica za Barselonu ove sezone, upisao gol i tri asistencije. Pored toga, debitovao je i za prvi tim španske reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.