Izvor: Piplmetar.rs, 29.Jun.2023, 00:31

Belgijanke prvi put šampionke Evope!

Košarkašice Belgije uspele su ono što fudbaleri nisu – osvajanje zlata na veliko takmičenju kao vrhunac izuzetno talentovane generacije koja je nedavno, pravo niotkuda buknula na svetskoj košarkaškoj sceni.
Pale su Španjolke 64:58 u „Stožicama“, iako su imale dvocifrenu prednost krajem treće deonice.
Trojkom najbolje igračice Eme Meseman za 55:54 na četiri minuta do kraja, Belgija je došla do prvog vođstva na utakmici. Španija nije koristila svoje napade, bez dobih >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pozicija za šut.
Samo četiri, ali glavne četiri, igračice Belgije su upisale sve poene – Meseman 24, Kjara Linskens 18 poena uz 15 skokova, Žuli Vanlo je završila sa 15, a Žuli Alemand sa devet poena.
Kod Španije je najefikasnija bila Keralt Kasas sa 14 poena.
Belgija je u završnici pokazala šampionski kvalitet i nakupljeno iskustvo, tako da su potpuno zasluženo na vrhu Evrope.
Na putu do finala izbacile su prethodnog šampiona Srbiju sa 40 razlike, potom dva giganta Francusku i Španiju. Posle dve bronze došle do su najsjanijeg odlučja.
Treće mesto pripalo je Francuskinjama. Srbija je završila na petom mestu pobedom nad Nemačkom 78:62.
Za MVP-a prvenstva imenovana je očekivano Ema Meseman.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.