Belgija treća

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija treća

U utešnoj utakmici poraženih polufinalista Belgijanci su savladali Engleze s 2:0.

Ono što Belgijancima nije pošlo za rukom u Meksiku 1986. kada su jedini put prethodno bili polufinalisti pa su zbog poraza u toj utakmici protiv potonjeg šampiona Argentine (2:0) morali da igraju za treće mesto, a i tu su izgubili protiv Francuske na produžetke (4:2), "crveni đavoli" su postigli u Rusiji posle 32 godine. Pripala im je bronza na mundijalu.

Tomas Menije, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dao prvi gol za Belgiju, njen je deseti strelac na mundijalu. Po toliko različitih igrača koji su tresli mrežu, što je i najviše, imali su i Francuska 1982. i Italija 2006.

Englezi su četvrti kao i u Italiji 1990, kada su u polufinalu ispali na penale od potonjih prvaka Nemaca, a u meču za treće mesto ih je savladao domaćin s 2:1.

Belgija, koja je Englesku savladala i u grupi (1:0), više je želela pobedu. Englezi su u najvećem delu meča delovali bezvoljno i neorganizovano, a ovo je bio njihov 100. meč na dva najveća takmičenja (69 na mundijalu, 31 na evropskom prvenstvu).

Prvi gol je Belgija postigla u 3. minutu i 37. sekundi. Pogodak je pao iz akcije u trouglu Lukaku-Šadli-Menije, a ovaj poslednji je s pet metara savladao Pikforda. Bio je to najraniji gol Belgije na mundijalu, ali i najraniji koji je primila Engleska.

U 82. minutu De Brujne je uposlio Edena Azara koji je ušao u šesnaesterac, izdržavši duel s Džounsom pa je rutinski poslao loptu iza leđa engleskog golmana.

Englezi su imali veliku priliku da izjednače u 70. minutu. Dajer je prebacio belgijskog golmana divovske visene Kurtou. Kada se činilo da je to 1:1, Aldervireld je klizećim startom pokupio loptu s gol-crte.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.