Belgija na nogama: Štoper Lokerena doživeo težak infarkt! Niko ne zna da li će preživeti...

Izvor: MozzartSport.com, 28.Apr.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija na nogama: Štoper Lokerena doživeo težak infarkt! Niko ne zna da li će preživeti...

Trenutno je u veštačkoj komi i kritičnom stanju...

Cela Belgija ustala je na noge! Štoper Lokerena Gregori Mertens vodi najvažniju, životnu borbu pošto je doživeo težak infarkt na gostovanju rezervnom timu Genka u ponedeljak uveče i to posle samo 20 minuta igre. Ovaj 24-godišnji fudbaler u jednom trenutku pao je na travu i više se nije pomerao. To je izazvalo opštu paniku među navijačima, igračima i stručnim štabovima dva tima, a sreća u nesreći je ta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što je medicinski tim Genka bio u stanju pripravnosti, te je brzo reagovao.

Ali, lekari kraj aut linije bili su pred velikim izazovom, pošto je Mertensovo oživljavanje trajalo gotovo 20 minuta, piše belgijski list Nievsblad, posle čega je momentalno hospitalizovan u lokalnoj bolnici. Ipak, veče posle tragičnog događaja stanje belgijskog internacionalca je kritično, a doktori su bili primorani da Mertensa stave u veštačku komu, kako bi umanjili pritisak na njegovo srce.

„Njegova sudbina je u rukuma lekara. Srce mu radi pomoću mašina, ali uvereni smo da će doktori učiniti sve da pomognu Gregoriju. Njegova porodica, prijatelji i saigrači su uz njega, a jedino što mogu jeste da čekaju i nadaju se čudu“, rekao je portparol Lokerena Herman van de Pute.

Prema rečima klupskog lekara Krisa Petersa, Mertens nikada nije imao problema sa srcem, a ni u familiji nisu zabeleženi slučajevi slične vrste.

„Nekoliko puta radili smo testove na srcu, kao što radimo sa svakim igračem. To je ono što propisuje klupski zakonik, ali i pravilnik Lige Evrope. Ovo je događaj koji niko nije mogao da predvidi. Gregori ima samo 24 godina i veliki je pobornik sporta“, dodao je Peters.

Tužna vest...

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.