Beldoks u KCNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2016, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Beldoks" u KCNS

Pod motom "Stvarno slobodni", u Kulturnom centru Novog Sada (KCNS) prikazuje se izbor filmova sa nedavno održanog 9. međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Beldoks".

Repertoar u Novom Sadu traje od prošle subote, a novosadska publika će do petka, kada se završava, imati priliku da pogleda još deset izuzetnih ostvarenja.

Na večerašnjem repertoaru programa "Beldoks Eho" prikazuje se "Zakon Motlijeve", o ženi koja kao američki branilac odlazi u glavni grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Avganistana, Kabul.

Nakon njega, sledi film "Zemlja kartela", izuzetno ostvarenje o samoorganizovanim borbama meštana pograničnih naselja protiv smrtonosnih meksičkih narko-bandi, a za kraj večeri, "Neobična ljubavna afera sa egom", holandsko ostvarenje koje se, kako je objašnjeno, bavi zabrinjavajućim rezultatima naše narcisoidne kulture.

Na "Beldoksovom programu", novosadsku premijeru će imati i poslednje ostvarenje ultra-provokativnog autora Majkla Mura "Koga sledećeg napasti", koji publika očekuje sa velikim nestrpljenjem.

Takođe, publika može pogledati i ostvarenje "Kako postati Zlatan" o kontraverznom fudbaleru Zlatanu Ibrahimoviću, zatim "Vita aktiva", o filozofičarki Hani Arent.

Tu je i "Kontroindikacion", svedočanstvo o poslednjoj zatvorskoj mentalnoj instituciji u Evropi, srpske produkcije, kao i film "U potrazi za snom", Mladena Mitrovića, koji je ostvario ogroman uspeh u regionu – čiji će autor eksluzivno posetiti novosadsku premijeru, u četvrtak od 21 čas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.