Beker trenira Runea do kraja godine

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 12:55

Beker trenira Runea do kraja godine

Legendarni nemački teniser Boris Beker potvrdio je da će trenirati Danca Holgera Runea do kraja ove godine.

Beker je za Jurosport rekao da su on i Rune "dobar spoj" i da će ga trenirati do kraja godine, pre nego što odluće da li će saradnja biti nastavljena i u 2024.

Rune ima loše rezultate u drugom delu sezone, otkako je povredio leđa posle Vimbldona.

On je u sredu izgubio od srpskog tenisera Miomira Kecmanovića 6:7, 2:6 na turniru u Stokholmu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i to je bio njegov deveti poraz u poslednjih deset mečeva.

Rune je prekinuo saradnju sa Patrikom Muratogluom posle gotovo godinu dana i na kratko je radio sa svojim starim trenerom Larsom Kristensenom.

Sada 20-godišnji Danac radi sa nekadašnjim prvim teniserom sveta i osvajačem šest grend slem titula Bekerom. Saradnja će zvanično početi na turniru u Bazelu, koji počinje 25. oktobra.

"Mogu da potvrdim da sam trener Holgera Runea. Pomalo sam bio ponosan kada me je pitao. Kontakt je postojao već duže, a sada je to dobar spoj. Moje obaveze mi to dozvoljavaju i uvek sam bio zainteresovan za Runea, pošto ga vidim na terenu sa toliko zalaganja i temperamenta", rekao je Beker za podkast nemačkog Jurosporta.

On je dodao da su osim njega, od sada za Runea odgovorni teniserova majka Aneke i trener Lapo Bekerini.

"Biću uz njega u Bazelu i posle toga u Parizu i nadam se da ću mu pomoći da se plasira na završni turnir u Torinu. To je veliki cilj i zadatak. Holger je dijamant kome je potrebno poliranje. Sviđaju mi se njegovi emotivni izlivi. Trenirao sam Novaka Đokovića, koji ponekad nije bio svoj na terenu, ali to je dozvoljeno", naveo je Beker.

"Pitanje je koliko brzo možeš da se vratiš u meč i ponovo budeš koncentrisan? Ne radi se o tome da izbaciš majku sa tribina, već da pobediš u meču. Volim tenis, a kada me jedan od najboljih 20-godišnjaka pita da li bih hteo da ga treniram... svako ko odgovori 'ne', nema mnogo veze sa sportom", dodao je on.

Beker je rekao da treba utvrditi koje motive ima Rune, da li je to pobeda u prvom kolu nekog turnira ili su bodovi za svetsku rang-listu i dodao da sve počinje sa stavom, mentalitetom i psihom i da on "zna ponešto o tome".

Beker je radio sa Đokovićem od kraja 2013. do kraja 2016. godine i za to vreme srpski tenser osvojio je šest grend slem titula.

On je rekao da Rune ne može postati prvi teniser sveta preko noći, ali da ima potencijal da bude u samom vrhu.

"Bilo bi glupo sada reći da Holger može da postane prvi ili da osvoji Rolan Garos. Činjenica je da je jedan od najboljih mladih igrača na svetu. On je tu uz Alkarasa, Sinera ili uskoro Šeltona i Kordu. Pitanje je kakav tim ima uz sebe, to je od ogromne važnosti, pošto sada ljudi treniraju drugačije nego pre. Najvažnija osoba je majka Ameke, bez nje, ništa ne ide", naveo je Beker.

"Moj cilj je da pronađem najbolje za Holgera Runea. Da bih to uradio, raspored mora da odgovara. Ako bude igrao svake nedelje, na kraju će se umoriti. Zbog toga moram da imam važnu ulogu u tome, to je deo planiranja jer sam na kraju i ja zajednički odgovoran za uspeh", dodao je Beker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.