Bekenbauer napustio FIFA

Izvor: S media, 11.Nov.2010, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekenbauer napustio FIFA

Legenda nemačkog i svetskog fudbala, Franc Bekenbauer, napustiće funkciju u Izvršnom odboru FIFA.

Bekenbauerov ugovor sa FIFA ističe na proleće, a do nastavka saradnje sigurno neće doći, pa će tako Unija evropskih fudbalskih asocijacija morati da izabere novog predstavnika u svetskoj "kući fudbala".

Popularni "Kajzer" je tokom igračke karijere osvojio SP 1974, a 16 godina kasnije i kao selektor nacionalnog tima svoje zemlje.

- Uživao sam radeći >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa kolegama iz FIFA, ali ih molim da imaju razumevanja za moju odluku - rekao je 65-ogodišnjak između ostalog u zvaničnom saopštenju.

Podsećamo, Bekenbnauer je pre godinu dana napustio funkciju predsednika Bajerna, obrazloživši taj potez željom da smanji broj funkcija na javnim pozicijama.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Kajzer Franc napušta FIFA

Izvor: Mondo, 11.Nov.2010

Legenda nemačkog i svetskog fudbala povlači se iz FIFA.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.