Bekenbauer: Samo čujem Pep, Pep, Pep

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekenbauer: Samo čujem "Pep, Pep, Pep"

Počasni predsednik minhenskog Bajerna poziva sve u klubu da smanje oduševljenje dolaskom novog trenera. Efenberg Gvardiolin asistent?

Bajern, i Minhen uopšte, zahvatila je euforija zbog najavljenog dolaska Pepa Gvardiole.

Španski stručnjak postaće šef stručnog štaba prvog tima tokom leta, kda će zameniti Jupa Hajnkesa na klupi.

Legendarni Franc Bekenbauer, počasni predsednik kluba, poziva sve na smirenost.

"Ta vest je u javnosti odjeknula >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kao bomba. Jasno je da je Bajern sada prisutan na svakoj televiziji, na svakom kanalu širom sveta i da svi žele da nam čestitaju. Ipak, u ovom trenutku najvažnije je da se klub vrati u normalu i maksimalno skoncentriše na obaveze u Bundesligi", kazao je Bekenbauer nemačkim medijima.

Bavarci trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli Bundes lige, sa devet bodova prednosti u odnosu na Bajer.

Bivši golman Bajerna Oliver Kan naveo je da je Gvardiola dovoljno pametan da zna kako u minhenskom klubu ne može u potpunosti da iskopira igru i taktiku Barselone.

"On je inteligentan čovek, zato ne verujem da će kopirati taj sistem. Za razliku od Barselone, igrači Bajerna nemaju taj automatizam u igri koji se stiče prolaskom kroz sve mlađe kategorije kluba", zaključio je Kan.

BILD: EFENBERG ASISTENT

Nekadašnji kapiten Bajerna Stefan Efenberg, koji je taj tim predvodio 2001. kada je minhenski klub osvojio Ligu šampiona, kandidat je za pomoćnog trenera Pepa Gvardiole, tvrdi nemački "Bild".

Efenberg je posle igračke karijere stekao licencu trenera 2011. godine.

Nekadašnji vezista najveći deo igračke karijere proveo je u nemačkim klubovima, osim u Fiorentini, za koju je igrao od 1992. do 1994, odnosno u Al Arabiju u sezoni 2003/04.

Efenberg je tokom karijere najuspešniji bio u Borusiji Menhengladbah za koji je od 1994. do 1998. na 118 utakmica postigao 23 gola.

Za reprezentaciju Nemačke igrao je na 35 utakmica, i od 1991. do 1998. godine postigao pet golova.

(Tanjug/MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.