Beg od rata: Amerikanci nestali iz Izraela uprkos upozorenjima

Izvor: B92, 17.Maj.2021, 19:00

Beg od rata: Amerikanci nestali iz Izraela uprkos upozorenjima

Nekoliko američkih košarkaša, koji nastupaju u Izraelu, napustili su zemlju usled eskalacije konflikta sa Palestinom.

Tejšon Tomas, Džon Nebo, Džeremi Pargo, Malkolm Hil i Stenton Kid su otišli iz Izraela uprkos upozorenjima Viner lige.

U jednom trenutku, čelnici lige su došli do rešenja koji je uključivao popularni "mehur" u gradu Elijatu. On će biti održan ukoliko ne dođe do prekida vatre pre srede.

Izraelska liga je dozvolila ekipama da dovedu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onoliko igrača koliko im je otišlo, a oni koji su napustili zemlju ne mogu da se vrate.

Ranije su igrači koji nastupaju u Viner ligi izdali saopštenje u kom su naveli da su zabrinuti za svoju bezbednost i pozvali su na otkazivanje prvenstva.

"Nećemo ući ni na kakav let, ukoliko isti ne bude za naše kuće", napisao je tada na svom profilu centar Makabija Otelo Hanter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.