Beg od paklene dine

Izvor: Glas javnosti, 10.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beg od paklene dine

Organizatori Relija Dakar odlučili su da kazne vodećeg u generalnom plasmanu vozača automobila Nasera Al Atija iz Katara poništavanjem pobede u šestoj etapi, kao i oduzimanjem liderske pozicije u generalnom plasmanu. Al Atiji je zgrešio, jer zbog pregrevanja motora (namerno) nije prošao pored obavezne kontrolne tačke. Kako bi izbegao diskvalifikaciju, njegov tim BMV Dž-Raid odlučio je da ga povuče iz takmičenja. Tako se na prvo mesto posle šest etapa popeo Južnoafrikanac Žinijel de >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vilije, dok se Španac Karlos Sainc našao na drugoj poziciji.

- Izbegli smo kontrolnu tačku jer smo morali da zaobiđemo dine. Temperatura motora je postala previsoka i bilo je jasno da auto ne bi izdržao taj uspon. Pokušali smo da učinimo nešto, ali motor je nastavio da se pregreva - pravdao se Al Atiji.

Reli se vozi u senci tragične pogibije Fransuza Paskala Terija, koji je pronađen mrtav posle dvodnevne potrage.

- Rezultati autopsije pokazali su da je Teri umro od plućnog edema. Mogao je biti spasen da su ga našli na vreme - rekao je Hulio Akosta, šef odeljenja za operacije La Pampe.

Najbrži u konkurenciji motociklista bio je branilac titule Siril Despre. U šestoj etapi je bio 2:09 minuta brži od Španca Marka Kome, koji je i dalje prvi u generalnom plasmanu. Koma beži drugoplasiranom Amerikancu Džoni Stritu čak 40:29 minuta.

Šesta etapa je skraćena sa 394 na svega 178 kilometara, pošto je samo 230 od ukupno 410 vozila bilo spremno da nastavi sa relijem. Zbog loših uslova, samo u petoj etapi 30 vozača je odustalo od daljeg takmičenja. U poslednjem trenutku organizatori su ustanovili da se na prvobitno predviđenoj putanji šeste etape nalazi neprohodno rečno korito...

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAKAR: Etapa prepolovljena, Atija najbrži

Izvor: Mondo, 08.Jan.2009, 23:37

Kataranin Naser Al Atija zadržao je prvu poziciju u generalnom plasmanu Relija Dakar, pošto je u četvrtak bio najbrži u skraćenoj šestoj etapi, od San Rafaela do Mendoze. Lideru relija preti kazna zato što je u prethodnoj etapi namerno propustio da prođe pored obavezne kontrolne tačke.

Nastavak na Mondo...

RELI DAKAR: Ćao, Al Atija

Izvor: Mondo, 09.Jan.2009, 11:37

Organizator Relija Dakar odlučio je da ga kazni poništavanjem pobede u šestoj etapi, vožene u četvrtak, kao i oduzimanjem liderske pozicije u generalnom plasmanu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.