Izvor: MozzartSport.com, 14.Jul.2020, 09:58

Bečlija na klupi Žalgirisa

Gigant iz Kaunasa našao zamenu za Jasikevičijusa

Žalgiris je danas rešio pitanje šefa stručnog štaba za narednu sezonu, a ime je mnoge sigurno iznenadilo.

U pitanju je dakle praktično anonimni Austrijanac Martin Šiler koji će zameniti legendarnog Šarunasa Jasikevičijisa koji je nedavno preuzeo Barselonu šest godina vođenja giganta iz Kaunasa. U pitanju je mlad, 38-godišnji stručnjak iz Beča sa već koliko-toliko zavidnim CV-em. Vodio je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nekoliko timova u Nemačkoj pre nego što je 2015. postao asistent selektora Pancera. Pre tri godine preuzeo je ekipa u G-ligi (razvojnoj NBA liga), Salt Lejk Starse i minule sezone je proglašen za najboljeg trenera.

"Veoma sam uzbuđen zbog ovoga, Zahvalan sam i počastvovan što ću voditi tim takve istorije i reputacije kao što je Žalgiris. Ono što je klub postigao poslednjih sezona je zaista impresivno i želja mi je da nastavimo tako", objavio je Šiler.

Zalgiris has a new man in charge. Let’s welcome Austrian specialist Martin Schiller to Kaunas! ????

Read more ➡️ https://t.co/OGC92KGsKX pic.twitter.com/i1BxDGoowy

Deluje da su čelni ljudi Žalgirusa čekali odluku turskog stručnjaka Ertugrul Erdogana koji je danas ipak odlučio da ostane šef stručnog štaba Galatasaraja. Kada su to saznali, potpisan je dvogodišnji ugovor sa alternativom iz Beča. Da li je u pitanju pametan potez, ili pak nepotreban rizik sa još nedokazanim stručnjakom (u Evropi) brzo će se pokazati.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.