Bavarci bez pola tima

Izvor: Politika, 25.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bavarci bez pola tima

Nisu doputovali Riberi, Toni, Demikelis, Van Bujten i golman Kan. - Hicfeld smatra da će njegov tim pobediti uprkos kadrovskim problemima

Ekspedicija minhenskog Bajerna je u Beograd doputovala juče oko 13 časova, ali u avionu nisu bila četvorica standardnih prvotimaca. Pored povređenog najboljeg igrača Francuza Franka Riberija, nisu došli ni: Italijan Luka Toni, Argentinac Martin Demikelis i Belgijanac Daniel van Bujten. Poznati trener Bajerna Otmar Hicfeld smatra da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << njegov tim pobediti Zvezdu u Beogradu uprkos kadrovskim problemima, kao i neočekivanim poteškoćama sa virusom gripa.

- Za Riberija je bilo uočljivo da neće moći da igra i rešio sam da ga sačuvam za prvenstveni meč u Dortmundu, s obzirom na stanje u kakvom se nalazi. Posebno me je iznenadila bolest Luke Tonija, za koju nije bilo nikakvog nagoveštaja. Neće ni Kan braniti, ali nema razloga za pesimizam - rekao je Hicfeld na konferenciji za novinare u hotelu "Hajat" u Beogradu.

Zanimljivo je da se Hicfeld kao trener do sada sastao četiri puta sa Crvenom zvezdom u evropskim kupovima (po dva puta vodeći švajcarske klubove Arau i Grashopers) i još nije osetio slast pobede (dva poraza i dva nerešena ishoda).

- Crvena zvezda je jedan od naših najačih protivnika u grupi i verujem da će proći dalje. Imao sam priliku da se upoznam sa ekipom koja nije jaka samo u napadu, već i u odbrani. Primili su malo golova i još nisu izgubili meč u šampionatu Srbije - kazao je Hicfeld.

Nemački reprezentativac i napadač Bajerna Miroslav Klose je otkrio da je majka golmana Mihaela Renzinga srpkinja i da navija za Crvenu zvezdu.

- Ipak, na večerašnjoj utakmici će navijati za svog sina. Nikada nisam bio na stadionu Crvene zvezde, ali sam čitao dosta toga o atmosferi i čuo da je fantastična. Međutim, mi smo profesionalci i nećemo dozvoliti da to utiče na nas. Nedostajaće mi Toni i Riberi, ali verujem da će ostali igrači nadoknaditi njihov izostanak - zaključio je Klose.

Inače, Hicfeld je zbog velikih kadrovskih problema u Beograd doveo svega 16 igrača. Nemački tim je juče od 17 časova odradio trening na "Marakani", koji je bio potpuno otvorenog tipa.

-----------------------------------------------------------

Rumenige i Henes na čelu delegacije

Nekadašnji fudbalski as Karl Hajnc Rumenige i glavni menadžer najtrofejnijeg nemačkog kluba Uli Henes, na čelu su delegacije Bajerna u Beogradu. U naš glavni grad nije doputovao predsednik Bajerna i najbolji nemački fudbaler u istoriji Franc Bekenbauer.

L. D.

[objavljeno: 25.10.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.