Bavanište: Bandera koči obilaznicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2017, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bavanište: Bandera koči obilaznicu

U Bavaništu kod Kovina privodi se kraju dugogodišnja izgradnja obilaznice. Asfalt je urađen ali je problem nastao zbog jedne bandere koja se sada snašla na samom putu.

Problem će, u MZ Bavanište kažu, uskoro biti rešen a očekuje se i otvaranje dugo očekivane obilaznice koja će rešiti problem izuzetno frekventnog saobraćaja na magistralnom putu koji prolazi kroz Bavanište i ozbiljno ugrožava bezbednost meštana tog sela.

Zbog, pretpostavlja se greške, između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projektanta i izvođača radova jedna bandera koja postoji već više od tri decenije, sada se nalazi tamo gde joj mesto nije. Umesto pored puta ona je sada deo puta novoasfaltirane obilaznice kod Bavaništa.

"Bandera postoji već više od 30 godina i ona je deo elektro mreže koja snabdeva selo Bavanište i deo Dolova. Projektant izgleda da nije imao uvid u elektrodistributivnu mrežu i zato je bandera tu", kaže Žikica Krstić, predsednik MZ Bavanište.

Ipak, saobraćaj nije ugrožen jer put nije završen. Ova "mala greška" dodatno će koštati. Nadležni, kažu da će problem biti rešen do otvaranja obilaznice.

"Deo puta, nekih 50 metara, gornji sloj asfalta nije urađen do kraja baš da bi se uklonila bandera. Ona će biti uklonjena i ići će podzemni deo mreže ispod puta", dodaje Krstić.

Završetak obilaznice kod Bavaništa, očekuje se do kraja godine, ostalo je da se uradi signalizacija i naravno da se reši problem bandere.

Inače, izgradnja pet kilometara duge obilaznice koštala je oko 400 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.