Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2020, 10:34

Batum će se boriti za titulu: Francuski as potpisao za Kliperse

Vredno pojačanje za ekipu Tajrona Lua

Los Anđeles Klipersi su razočarali u sezoni za nama, bili su jedan od glavnih favorita za osvajanje titule, jer su sastavili zaista sjajan tim. Oko vrhunskog tandema koji su činili Kavaj Lenard i Pol Džordž, Dok Rivers je okupio odličnu ekipu, ali je sastav iz Holivuda ipak zaustavljen u polufinalu zapadne konferencije i to od strane Denver Nagetsa našeg Nikole Jokića.

Iskusni Rivers je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << platio cenu, Stiv Bolmer se rastao sa dugogodišnjim trenerom nakon novog neuspeha, na njegovo mesto postavio je Tajrona Lua, koji je novom treneru Filadelfije bio i asistent upravo u Los Anđelesu.

Došlo je već i do ozbiljnijih promena u rosteru, stigli su nedavno u redove Klipersa i Luk Kenard i Serž Ibaka, otišao je najbolji šesti igrač lige Montrezl Harel i to u Lejkerse. Očekuje se još promena, mediji u SAD spekulišu da bi ekipu mogao da napusti i iskusni Lu Vilijams, kao i da bi mogao da završi u Šarlotu u trejdu za Terija Rozira.

Sada su dogovorili još jedno vredno pojačanje, u Grad anđela stiže iskusni francuski reprezentativac Nikola Batum.

Ovaj 31-godišnji košarkaš je poslednjih pet godina brani boje Šarlot Hornetsa, sa kojima je imao potpisan izuzetno jak ugovor. Iskoristio je Batum opciju da produži ugovor sa Šarlotom na još jednu sezonu i zaradi još 27.000.000 dolara, ali je uprava franšize iz Severne Karoline ipak bila rešena da se rastane sa niskim krilom iz Francuske, pa su ga otpustili i njegova primanja za narednu sezonu razvukli na tri godine, te će Batum od Hornetsa u narednom periodu dobijati 9.000.000 dolara godišnje.

Francuz je pristao da potpiše za Los Anđeles Kliperse, dužina ugovora i visina primanja još nisu poznati, ali nema sumnje da će biti vredno pojačanja za ekipu Tajrona Lua. Iako je Batum imao slabu sezonu iza sebe (3,6 poena i 4,5 skoka po meču) jasno je da bi u pravoj, takmičarski nastrojenoj sredini, mogao da podseti na najbolje dane i da na taj način rastereti glavne zvezde Klipsa Lenarda i Džordža, koji su se tokom minule sezone mučili sa povredama.

Nikola Batum je svoju profesionalnu karijeru počeo u Le Manu pre 14 godina, 2008. godine su ga Hjuston Roketsi birali na draftu kao 25. pika, ali su ga potom trejdovali u Portland za Darela Artura i Džoija Dorsija. Proveo je narednih sedam godina u Trejl Blejzersima, tokom lokauta se kratko vratio u domovinu i zaigrao za Nansi, da bi u poslednjih pet godina branio boje Stršljenova iz Šarlota. Za 12 godina u NBA ligi upisao je 789 nastupa u regularnom delu sezone, beležio je u proseku 11,6 poena, 5,2 skokova i 3,8 asistencija po meču.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sa reprezentacijom Francuske osvojio je dve bronzane medalje na Svetskim prvenstvima (2014, 2019), kao i zlato na Evrobasketu u Sloveniji (2013), srebro u Litvaniji (2011) i bronzu na kontinentalnoj smotri u svojoj domovini (2015).

Batum je inače i direktor košarkaških operacija u košarkaškom klubu Asvel iz Vilerbana, koji vodi zajedno sa sunarodnikom i doskorašnjim saigračem Tonijem Parkerom. Otkako je na pomenutoj funkciji sa Asvelom je osvojio titulu i kup u Francuskoj 2019. godine.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.