Batler i Kari su igrači nedelje

Izvor: MVP.rs, 03.Apr.2017, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batler i Kari su igrači nedelje

Proglašeni su najbolji na Istoku i Zapadu za period od 27. marta do 2. aprila.

NBA liga je izabrala Džimija Batlera (Čikago) i Stefana Karija (Golden Stejt) za najbolje igrače konferencija za prethodnu nedelju. Košarkaš Bulsa je briljirao na Istoku, a plejmejker Voriorsa na Zapadu u periodu od 27. marta do 2. aprila.

Batler je sa Bulsima u prethodnoj nedelji ostvario maksimalan učinak sa tri pobede. Na tim mečevima prosečno je beležio 32.5 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << 5.7 asistencija i 5.7 skokova.

Sa druge strane, Kari je bio najbolji igrač Voriorsa u nedelji u kojoj su ostvarili učinak od četiri pobede, bez poraza. Na tim mečevima Kari je prosečno postizao 31.8 poena, 7.8 asistencija, 5.5 skokova i 1.5 ukradenih lopti. Tokom prethodne nedelje, Kari je uspeo i da prebaci brojku od 300 trojki u sezoni, što mu je pošlo za rukom drugu uzastopnu sezonu. Takođe, Kari je jedini igrač u istoriji Lige koji je uspeo da tokom sezone postigne više od 300 trojki.

Ostali nominovani za najbolje igrače nedelje su bili: Kemba Voker (Šarlot), Blejk Grifin i Kris Pol(LA Klipers), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Kavaj Lenard (San Antonio), Dejmian Lilard i Si Džej Mekkalum (Portland) i Demar Derozan i Jonas Valančiunas (Toronto).

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.